Itališki braškiniai ledai

Braškiniai ledai... Mamma mia, koks skonis! Itališki ledai (gelato) yra sodresni ir tirštesni nei įprasti. Vasariškiausias braškių skonis!

4 porcijos

1 val. + 5 val. šaldiklyje

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

2 kiaušinių tryniai
60 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 ml pieno
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml riebios grietinėlės 
250 g braškių
15 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

 

Paruošimo instrukcijos

Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną ir šviesųjį sirupą. Į kiaušinių plakinį įpilkite šiek tiek pieno su sirupu ir išmaišykite. Tada supilkite likusią dalį ir vėl išmaišykite.

Kremą vėl supilkite į prikaistuvį ir pavirkite 6–8 minutes arba kol temperatūra pasieks 85 °C temperatūros. Kremas negali užvirti. Nuolat maišykite.

Į kriauklę prileiskite ledinio vandens. Kremą nukoškite, supilkite į švarų dubenį ir pastatykite į ledinį vandenį, kad greičiau atvėstų. Kremą 1 valandą palaikykite šaldytuve, kol sutirštės.

Grietinėlę išplakite iki purumo ir įmaišykite į kremą. Braškes sutrinkite su cukrumi ir taip pat įmaišykite į kremą.

Ledų aparate kremą sukite iki tirštos, kreminės konsistencijos. Padėkite į šaldiklį.

Jeigu neturite ledų aparato, ledų masę supilkite į indą ir padėkite į šaldiklį. Po 40 minučių ledus išimkite ir permaišykite elektriniu plaktuvu. Šią procedūrą pakartokite 2–3 kartus. Šaldykite 4–5 valandas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.