Itališki braškiniai ledai

Braškiniai ledai... Mamma mia, koks skonis! Itališki ledai (gelato) yra sodresni ir tirštesni nei įprasti. Vasariškiausias braškių skonis!

4 porcijos

1 val. + 5 val. šaldiklyje

Įvertinimas (23 vnt)

Sudedamosios dalys

2 kiaušinių tryniai
60 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
250 ml pieno
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml riebios grietinėlės 
250 g braškių
15 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną ir šviesųjį sirupą. Į kiaušinių plakinį įpilkite šiek tiek pieno su sirupu ir išmaišykite. Tada supilkite likusią dalį ir vėl išmaišykite.

Kremą vėl supilkite į prikaistuvį ir pavirkite 6–8 minutes arba kol temperatūra pasieks 85 °C temperatūros. Kremas negali užvirti. Nuolat maišykite.

Į kriauklę prileiskite ledinio vandens. Kremą nukoškite, supilkite į švarų dubenį ir pastatykite į ledinį vandenį, kad greičiau atvėstų. Kremą 1 valandą palaikykite šaldytuve, kol sutirštės.

Grietinėlę išplakite iki purumo ir įmaišykite į kremą. Braškes sutrinkite su cukrumi ir taip pat įmaišykite į kremą.

Ledų aparate kremą sukite iki tirštos, kreminės konsistencijos. Padėkite į šaldiklį.

Jeigu neturite ledų aparato, ledų masę supilkite į indą ir padėkite į šaldiklį. Po 40 minučių ledus išimkite ir permaišykite elektriniu plaktuvu. Šią procedūrą pakartokite 2–3 kartus. Šaldykite 4–5 valandas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!