Itališkas citrinų pyragas

maždaug 8 porcijos
Itališkas citrinų pyragas
Įvertinimas: (3ats.)

Sudedamosios dalys

400 g saldžios tešlos
Miltų pabarstyti ant stalo

Įdaras
250 g „Rikotos“ sūrio
250 g „Maskarponės“ sūrio
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
125 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
6 kiaušinių tryniai
6 kiaušinių baltymai 

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą taip, kad ji būtų 5 cm platesnė už 25 cm pločio kepimo indą. Išklokite tešlos lakštą kepimo inde, išsikišančius tešlos kraštus užlenkdami ties indo šonais.

Kartu sumaišykite dviejų rūšių sūrį, citrinos sultis ir žievelę, pusę cukraus kiekio ir penkis kiaušinių trynius.

Išsukite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Supilkite likusį cukrų ir sukite masę dar dvi minutes. Įmaišykite kiaušinių baltymų masę į sūrio masę.

Receptą sukūrė

Dansukker