Irisų pyragas su karijomis

Pasilepinkite sodraus skonio irisų pyragu su karijomis. Kalėdiškas meduolių pagrindas, glotni irisų masė su karijomis ir gardus šokoladinis triufelis.

maždaug 12 porcijų

1 val. + 2 val. šaldytuve

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
60 g sviesto
100 g imbierinių sausainių
150 g šokoladinių sausainių

Irisų masė su karijomis
100 g karijų
140 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml riebios grietinėlės
75 g sviesto

Triufelių masė
70 g pieninio šokolado
70 g juodojo šokolado
100 ml riebios grietinėlės
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 žiupsnelis druskos

Papuošimas
50 g karijų
pyrago pagrindo trupiniai
šaldytos bruknės

Paruošimo instrukcijos

Sviestą ištirpinkite ir sutrinkite su meduoliniais bei šokoladiniais sausainiais. Masę sudėkite į 24 cm skersmens kepimo indą nuimamais kraštais. Nepamirškite suformuoti kraštų, kad stora pluta siektų iki pat indo viršaus. Šiek tiek pagrindo trupinių pasilikite papuošimui. Pyrago pagrindą įdėkite į šaldytuvą.

Stambiai sukapokite karijas ir atidėkite į šalį. Visus kitus irisų masei skirtus produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Virkite, kol pasieks 120 °C temperatūrą. Į irisų masę suberkite karijas, tada masę supilkite ant sausainių pagrindo. Padėkite į šaldytuvą.

Gerai susmulkinkite triufelių masei skirtą šokoladą ir atidėkite į šoną. Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę ir sirupą. Suberkite šokoladą ir druską. Maišykite, kol neliks gumulėlių. Ant irisų masės supilkite triufelių masę ir dėkite į šaldytuvą.

Irisinį pyragą su karijomis papuoškite karijų riešutais, sausainių trupiniais ir bruknėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.