Irisų pyragas su karijomis

Irisų pyragas su karijomis

maždaug 12 porcijų 1 val. + 2 val. šaldytuve
Pasilepinkite sodraus skonio irisų pyragu su karijomis. Kalėdiškas meduolių pagrindas, glotni irisų masė su karijomis ir gardus šokoladinis triufelis.
Irisų pyragas su karijomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 60 g sviesto
    • 100 g imbierinių sausainių
    • 150 g šokoladinių sausainių

    Irisų masė su karijomis

    • 100 g karijų
    • 140 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo sūrio „Farinas“
    • 210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 150 ml riebios grietinėlės
    • 75 g sviesto

    Triufelių masė

    • 70 g pieninio šokolado
    • 70 g juodojo šokolado
    • 100 ml riebios grietinėlės
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 žiupsnelis druskos

    Papuošimas

    • 50 g karijų
    • pyrago pagrindo trupiniai
    • šaldytos bruknės

    Sviestą ištirpinkite ir sutrinkite su meduoliniais bei šokoladiniais sausainiais. Masę sudėkite į 24 cm skersmens kepimo indą nuimamais kraštais. Nepamirškite suformuoti kraštų, kad stora pluta siektų iki pat indo viršaus. Šiek tiek pagrindo trupinių pasilikite papuošimui. Pyrago pagrindą įdėkite į šaldytuvą.

    Stambiai sukapokite karijas ir atidėkite į šalį. Visus kitus irisų masei skirtus produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Virkite, kol pasieks 120 °C temperatūrą. Į irisų masę suberkite karijas, tada masę supilkite ant sausainių pagrindo. Padėkite į šaldytuvą.

    Gerai susmulkinkite triufelių masei skirtą šokoladą ir atidėkite į šoną. Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę ir sirupą. Suberkite šokoladą ir druską. Maišykite, kol neliks gumulėlių. Ant irisų masės supilkite triufelių masę ir dėkite į šaldytuvą.

    Irisinį pyragą su karijomis papuoškite karijų riešutais, sausainių trupiniais ir bruknėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;