Irisiniai sausainiai su obuolių uogiene

Tiesiog neatsivalgomi irisiniai sausainiai su obuolių uogiene. Pasimėgaukite irisų ir obuolių uogienės deriniu. Sausainius pagardinkite migdolais ir kardamonu.

Maždaug 40 vnt.

1 valanda + išvirti uogienę

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Obuolių uogienė
3 obuoliai (apie 300 g)
60 ml citrinų sulčių
1/2 citrinos (pageidautina – ekologiškos) žievelės
95 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Irisiniai sausainiai
200 g sviesto (kambario temperatūros)
170 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
240 g miltų
10 g kepimo miltelių

Papuošimas
kapoti migdolai
6 g kardamono

Gaminimo eiga

Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.

Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.

Sviestą išplakite su cukranendrių cukrumi ir sirupu. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Minkykite, kol neliks gumulėlių.

Tešlą padalykite į 4 dalis ir suvoliokite į pailgus ritinėlius. Sudėkite į dvi kepimo popieriumi išklotas skardas. Pailgus ritinėlius šiek tiek suplokite. Per vidurį suformuokite įdubimą. Į jį įkrėskite obuolių uogienės.

Tada kraštus užspauskite, kad uogienės įdaras liktų viduje. Šiek tiek spustelėkite delnu, kad paviršius būtų lygesnis, tada paspaudykite šakute. Pabarstykite smulkintais riešutais ir kardamonu.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada supjaustykite gabalėliais. Sausainius reikia suvalgyti per 1–2 dienas. Sausainiai su obuolių uogiene greitai suminkštėja.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.