Irisiniai sausainiai su obuolių uogiene - Receptai

Irisiniai sausainiai su obuolių uogiene

Maždaug 40 vnt. 1 valanda + išvirti uogienę
Tiesiog neatsivalgomi irisiniai sausainiai su obuolių uogiene. Pasimėgaukite irisų ir obuolių uogienės deriniu. Sausainius pagardinkite migdolais ir kardamonu.
Irisiniai sausainiai su obuolių uogiene
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Obuolių uogienė

    • 3 obuoliai (apie 300 g)
    • 60 ml citrinų sulčių
    • 1/2 citrinos (pageidautina – ekologiškos) žievelės
    • 95 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

    Irisiniai sausainiai

    • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 170 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 240 g miltų
    • 10 g kepimo miltelių

    Papuošimas

    • kapoti migdolai
    • 6 g kardamono

    Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.

    Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.

    Sviestą išplakite su cukranendrių cukrumi ir sirupu. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Minkykite, kol neliks gumulėlių.

    Tešlą padalykite į 4 dalis ir suvoliokite į pailgus ritinėlius. Sudėkite į dvi kepimo popieriumi išklotas skardas. Pailgus ritinėlius šiek tiek suplokite. Per vidurį suformuokite įdubimą. Į jį įkrėskite obuolių uogienės.

    Tada kraštus užspauskite, kad uogienės įdaras liktų viduje. Šiek tiek spustelėkite delnu, kad paviršius būtų lygesnis, tada paspaudykite šakute. Pabarstykite smulkintais riešutais ir kardamonu.

    Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada supjaustykite gabalėliais. Sausainius reikia suvalgyti per 1–2 dienas. Sausainiai su obuolių uogiene greitai suminkštėja.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;