Irisai su šafranu ir pistacijomis

Irisai su šafranu ir pistacijomis

maždaug 45 vnt. 45 min.
Pasigaminkite kalėdiškiausių irisų su pistacijomis ir šafranu. Šie irisai su pistacijomis ir šafranu gali tapti nauja gardžiausia Kalėdų tradicija.
Irisai su šafranu ir pistacijomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 300 g cukraus „Panevėžio Plius“
  • 180 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 1/2 g šafrano (1 pakelis)
  • 50 g pistacijų (susmulkintų)

Visus produktus, išskyrus pistacijas, supilkite ir sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Pakaitinkite iki 125 ˚C temperatūros. Ar konsistencija tinkama, galite patikrinti ir tiesiog įlašinę masės į šalto vandens stiklinę.

Kai irisų masė pasieks reikiamą temperatūrą, suberkite susmulkintus riešutus. Maždaug 25 cm ilgio ir 18 cm pločio kepimo skardą ištepkite aliejumi. Supilkite irisų masę. Palikite sustingti 24 valandoms. Irisus supjaustykite gabalėliais ir suvyniokite į celofaną arba riebalams atsparų popierių.

Receptą sukūrė

Dansukker

;