Irisai su šafranu ir pistacijomis

Pasigaminkite kalėdiškiausių irisų su pistacijomis ir šafranu. Šie irisai su pistacijomis ir šafranu gali tapti nauja gardžiausia Kalėdų tradicija.

maždaug 45 vnt.

45 min.

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

100 g sviesto
200 ml plakamosios grietinėlės
300 g cukraus „Panevėžio Plius“
180 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1/2 g šafrano (1 pakelis)
50 g pistacijų (susmulkintų)

Paruošimo instrukcijos

Visus produktus, išskyrus pistacijas, supilkite ir sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Pakaitinkite iki 125 ˚C temperatūros. Ar konsistencija tinkama, galite patikrinti ir tiesiog įlašinę masės į šalto vandens stiklinę.

Kai irisų masė pasieks reikiamą temperatūrą, suberkite susmulkintus riešutus. Maždaug 25 cm ilgio ir 18 cm pločio kepimo skardą ištepkite aliejumi. Supilkite irisų masę. Palikite sustingti 24 valandoms. Irisus supjaustykite gabalėliais ir suvyniokite į celofaną arba riebalams atsparų popierių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.