Imbierinis namelis su glajumi

Čia pateikiame mūsų receptą, pagal kurį galėsite išsikepti savo imbierinį namelį ir gražiai papuošti jį glajumi.

Įvertinimas (8 vnt)

Sudedamosios dalys

240 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 g sviesto arba margarino
1 didelis kiaušinis
2 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono.
apie 450 g kvietinių miltų
1,5 arbatinio šaukštelio sodos

Paruošimo instrukcijos

Ištirpdinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Maišykite, kol masė atvės. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite sodą su trupučiu vandens ir įpilkite į masę kartu su prieskoniais. Įdėkite miltus. Pasidarykite tešlą ir palikite nakčiai.

Parsisiųskite imbierinio namelio šabloną čia. Perkopijuokite namelio dalių šablonus ant tvirto kartono arba plastikinio lapo. Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.

Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Uždėkite šablonus ant tešlos ir iškirpkite namelio dalis. Nuimkite tešlos perteklių. Jei reikia, iškirpkite langus, tačiau langus būtų paprasčiau nupiešti glajumi.

Vidurinėje orkaitės dalyje didesnes dalis kepkite 10-15 minučių, mažesnes dalis - 5-7 minutes. Uždėkite šablonus ant iškeptų namelio dalių ir patikrinkite, ar sutampa jų dydžiai. Jei reikia, nukirpkite kraštus.

Kai namelio dalys atvės, sulipdykite jas glajumi. Atskirai surinkite namelį, stogą ir dūmtraukį. Kai glajus suklijuos atskiras namelio dalis, priklijuokite stogą prie namelio, po to "sumūrykite" dūmtraukį.

Glajus imbieriniam nameliui
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Elektriniu plakikliu suplakite visas sudedamąsias dalis iki vientisos tirštos masės. Naudokite glajų imbierinio namelio dalims suklijuoti bei nameliui papuošti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.