Sudedamosios dalys
Imbierinė tešla
200 g sviesto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 kiaušinis
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
apie 480 g paprastų miltų
Lipdymo medžiaga
270 g ištirpinto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Glajus papuošti
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Maišykite, kol atvės.
Įmaišykite kiaušinio baltymą, nedideliame vandens kiekyje ištirpintą sodą ir prieskonius.
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite pastovėti per naktį.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti prieš kočiodami.
Kočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kol bus maždaug 3 mm storio. Išpjaukite norimą formą ir pašalinkite nereikalingą tešlą.
Parisiųsti žibinto šabloną »
Parisiųsti namelio šabloną »
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 5–7 min. 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei reikia, ištiesinkite kraštus ir leiskite atvėsti.
Prikaistuvyje ištirpintu cukrumi sulipdykite žibintus (nedidelius namelius). Saugokitės, kad nenusidegintumėte. Palikite sustingti.
Kol sulipdyti žibintai stingsta, paruoškite glajų. Elektriniu plaktuvu plakite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol gausite tirštą masę. Supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!