Sudedamosios dalys
Imbierinė tešla
200 g sviesto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 kiaušinis
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
apie 480 g paprastų miltų
Lipdymo medžiaga
270 g ištirpinto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Glajus papuošti
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Maišykite, kol atvės.
Įmaišykite kiaušinio baltymą, nedideliame vandens kiekyje ištirpintą sodą ir prieskonius.
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite pastovėti per naktį.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti prieš kočiodami.
Kočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kol bus maždaug 3 mm storio. Išpjaukite norimą formą ir pašalinkite nereikalingą tešlą.
Parisiųsti žibinto šabloną »
Parisiųsti namelio šabloną »
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 5–7 min. 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei reikia, ištiesinkite kraštus ir leiskite atvėsti.
Prikaistuvyje ištirpintu cukrumi sulipdykite žibintus (nedidelius namelius). Saugokitės, kad nenusidegintumėte. Palikite sustingti.
Kol sulipdyti žibintai stingsta, paruoškite glajų. Elektriniu plaktuvu plakite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol gausite tirštą masę. Supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!