Sudedamosios dalys
Imbierinė tešla
200 g sviesto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 kiaušinis
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
apie 480 g paprastų miltų
Lipdymo medžiaga
270 g ištirpinto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Glajus papuošti
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Maišykite, kol atvės.
Įmaišykite kiaušinio baltymą, nedideliame vandens kiekyje ištirpintą sodą ir prieskonius.
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite pastovėti per naktį.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti prieš kočiodami.
Kočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kol bus maždaug 3 mm storio. Išpjaukite norimą formą ir pašalinkite nereikalingą tešlą.
Parisiųsti žibinto šabloną »
Parisiųsti namelio šabloną »
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 5–7 min. 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei reikia, ištiesinkite kraštus ir leiskite atvėsti.
Prikaistuvyje ištirpintu cukrumi sulipdykite žibintus (nedidelius namelius). Saugokitės, kad nenusidegintumėte. Palikite sustingti.
Kol sulipdyti žibintai stingsta, paruoškite glajų. Elektriniu plaktuvu plakite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol gausite tirštą masę. Supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.