Imbieriniai sausainiai

Apie 20 sausainių 50 minučių
Imbieriniai sausainiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 30 g migdolų
  • 30 g lazdynų riešutų
  • 75 g šokolado
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 1,5 šaukštelio malto imbiero

Gerai išplakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir šviesųjį sirupą.

Susmulkintus migdolus, lazdynų riešutus bei šokoladą suberkite į sviesto ir cukraus mišinį.

Dubenyje sumaišykite miltus, geriamąją sodą, vanilinį cukrų ir imbierą. Suberkite į sviesto ir cukraus mišinį. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą.

Tešlą iškočiokite 4–5 cm storio ritinėliais. Ritinėlius uždenkite plastikine plėvele ir palikite vėsioje vietoje per naktį.

Ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.


Patarimas
Sausainių ingredientus suberkite į stiklainį ir įteikite kaip dovaną – sausainiai stiklainyje!

Receptą sukūrė

Dansukker