Sudedamosios dalys
200 g kambario temperatūros sviesto
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
75 g šokolado
300 g miltų
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1,5 šaukštelio malto imbiero
Gaminimo eiga
Gerai išplakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir šviesųjį sirupą.
Susmulkintus migdolus, lazdynų riešutus bei šokoladą suberkite į sviesto ir cukraus mišinį.
Dubenyje sumaišykite miltus, geriamąją sodą, vanilinį cukrų ir imbierą. Suberkite į sviesto ir cukraus mišinį. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą.
Tešlą iškočiokite 4–5 cm storio ritinėliais. Ritinėlius uždenkite plastikine plėvele ir palikite vėsioje vietoje per naktį.
Ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.
Patarimas
Sausainių ingredientus suberkite į stiklainį ir įteikite kaip dovaną – sausainiai stiklainyje!
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.