Gerai išplakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir šviesųjį sirupą.
Susmulkintus migdolus, lazdynų riešutus bei šokoladą suberkite į sviesto ir cukraus mišinį.
Dubenyje sumaišykite miltus, geriamąją sodą, vanilinį cukrų ir imbierą. Suberkite į sviesto ir cukraus mišinį. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą.
Tešlą iškočiokite 4–5 cm storio ritinėliais. Ritinėlius uždenkite plastikine plėvele ir palikite vėsioje vietoje per naktį.
Ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.
Patarimas
Sausainių ingredientus suberkite į stiklainį ir įteikite kaip dovaną – sausainiai stiklainyje!
Receptą sukūrė