Sudedamosios dalys
Tešla
25 g mielių
200 ml pieno
75 g kambario temperatūros sviesto
70 g "Dansukker šviesaus" sirupo
3 g šviežiai sutrinto kardamono
360-420 g paprastų miltų
Įdaras
100 g kambario temperatūros sviesto
85 g "Dansukker" granuliuoto Demeraros cukraus
6 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero
Glazūra
1 kiaušinis
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite mieles. Pieną pašildykite iki drungno, supilkite ant mielių ir išmaišykite. Įmaišykite sviestą, baltąjį sirupą ir kardamoną. Po truputį berkite miltus, kol tešla nebelips prie dubens sienelių. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite tešlą pakilti apie 1 valandą.
Paruoškite įdarą. Sviestą, rudąjį cukrų ir prieskonius išsukite iki kreminės masės. Ištepkite riebalais 30 cm kepimo formą.
Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstytos lentos. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio stačiakampį. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Padalykite tešlą į 20 stačiakampių, perpjaudami ją išilgai į 4 vienodo pločio juostas ir skersai į 5 vienodo pločio juostas. Sudėkite gabalėlius vieną šalia kito į kepimo formą ir palikite 45 minutes pakilti po rankšluosčiu.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Aptepkite meduolius plaktu kiaušiniu. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 35-40 minučių. Stebėkite meduolius, kad jie nesudegtų. Jei ims per daug ruduoti, uždenkite juos kepimo folija.
Palikite meduolius atvėsti skardoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.