Imbierinės tešlos sausainiai meškiukai

apie 30 vienetų 1 valanda + 1 diena
Imbierinės tešlos sausainiai meškiukai
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 150 ml pieno arba grietinėlės
  • 400 ml „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
  • 150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 2 1/2 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštas vandens
  • 1,1 l miltų

Sumaišykite pieną arba grietinėlę, cukrų „Farinas“, šviesųjį cukraus sirupą ir prieskonius. Vandenyje ištirpinkite sodą ir pamažu supilkite į mišinį. Supilkite miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Palikite tešlą per naktį pastovėti.

Padalykite tešlą į keturias dalis. Kiekvieną tešlos dalį paskirstykite į 10 didesnių gabalėlių meškiuko kūnui, 10 kiek mažesnių gabalėlių galvai, iš viso 40 gabalėlių kojoms ir rankoms bei 20 mažų gabalėlių akims. Letenas suformuokite kaip pagaliukus, o kitas dalis – kaip rutuliukus. Sudėliokite meškiukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo padėklų. Kepkite apie 15 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje. Vos ištraukę meškiukus iš orkaitės, į kiekvieną jų įsmeikite po kokteilių pagaliuką. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Papuoškite baltu glajumi.

Iš šios tešlos galima kepti ir įprastus apvalius sumuštinio tipo imbierinius sausainius.

Receptą sukūrė

Dansukker