Sudedamosios dalys
150 ml pieno arba grietinėlės
400 ml „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
2 1/2 šaukštelio sodos
1 šaukštas vandens
1,1 l miltų
Paruošimo instrukcijos
Sumaišykite pieną arba grietinėlę, cukrų „Farinas“, šviesųjį cukraus sirupą ir prieskonius. Vandenyje ištirpinkite sodą ir pamažu supilkite į mišinį. Supilkite miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Palikite tešlą per naktį pastovėti.
Padalykite tešlą į keturias dalis. Kiekvieną tešlos dalį paskirstykite į 10 didesnių gabalėlių meškiuko kūnui, 10 kiek mažesnių gabalėlių galvai, iš viso 40 gabalėlių kojoms ir rankoms bei 20 mažų gabalėlių akims. Letenas suformuokite kaip pagaliukus, o kitas dalis – kaip rutuliukus. Sudėliokite meškiukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo padėklų. Kepkite apie 15 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje. Vos ištraukę meškiukus iš orkaitės, į kiekvieną jų įsmeikite po kokteilių pagaliuką. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Papuoškite baltu glajumi.
Iš šios tešlos galima kepti ir įprastus apvalius sumuštinio tipo imbierinius sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.