Greitai paruošiamos čuros su citrinų kremu

6 asmenims 1 valanda
Čuros - tai ispanų kepinys, kurio skonis primena spurgą. Pagal mūsų receptą čuras paprasta pagaminti ir tai ilgai neužtruks. Pagardinkite čuras nuostabiu ir gaiviu citrinų kremu.
Greitai paruošiamos čuros su citrinų kremu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Aviečių želė

    • 200 g aviečių
    • 200 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

    Citrinų kremas

    • 300 ml grietinės
    • 200 ml sūrio „Philadelphia“
    • 4,5 v. šaukšto „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1/2 citrinos sultys

    Čuros

    • 5 riekelės skrudintos baltos duonos
    • 100 g ištirpinto sviesto
    • 95 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 3 a. šaukšteliai cinamono
    • Papuošimui
    • 1/2 citrinos žievelė

    Prikaistuvyje sumaišykite avietes bei cukrų marmeladams ir pavirkite 3 min. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada palaikykite šaldytuve, kol visiškai atšals.

    Sumaišykite visus citrinų kremui skirtus produktus ir įdėkite į šaldytuvą.

    Skrudintas riekeles iškočiokite iki plonumo. Nupjaustykite pluteles. Abi puses patepkite sviestu. Kiekvieną riekelę supjaustykite į 4 lygias dalis. Kepkite orkaitėje maždaug 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

    Tuo tarpu dubenyje sumaišykite cukraus miltelius ir cinamoną. Iš orkaitės išimkite čuras ir iš karto padažykite į cukraus miltelių ir cinamono mišinį. Palikite atvėsti.

    Į kiekvieną iš 6 taurių įdėkite šiek tiek aviečių želės. Tada užpilkite citrinų kremo ir ant viršaus uždėkite dar šiek tiek aviečių želės. Apibarstykite citrinų žievelėmis ir patiekite su čuromis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker