Sudedamosios dalys
Aviečių želė
200 g aviečių
200 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Citrinų kremas
300 ml grietinės
200 ml sūrio „Philadelphia“
4,5 v. šaukšto „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 citrinos sultys
Čuros
5 riekelės skrudintos baltos duonos
100 g ištirpinto sviesto
95 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 a. šaukšteliai cinamono
Papuošimui
1/2 citrinos žievelė
Paruošimo instrukcijos
Prikaistuvyje sumaišykite avietes bei cukrų marmeladams ir pavirkite 3 min. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada palaikykite šaldytuve, kol visiškai atšals.
Sumaišykite visus citrinų kremui skirtus produktus ir įdėkite į šaldytuvą.
Skrudintas riekeles iškočiokite iki plonumo. Nupjaustykite pluteles. Abi puses patepkite sviestu. Kiekvieną riekelę supjaustykite į 4 lygias dalis. Kepkite orkaitėje maždaug 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.
Tuo tarpu dubenyje sumaišykite cukraus miltelius ir cinamoną. Iš orkaitės išimkite čuras ir iš karto padažykite į cukraus miltelių ir cinamono mišinį. Palikite atvėsti.
Į kiekvieną iš 6 taurių įdėkite šiek tiek aviečių želės. Tada užpilkite citrinų kremo ir ant viršaus uždėkite dar šiek tiek aviečių želės. Apibarstykite citrinų žievelėmis ir patiekite su čuromis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.