Sudedamosios dalys
400 g kvietinių miltų
200 g sviesto arba margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
Glajus
500 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
1–2 valg. šaukšt. vandens
valgomųjų dažų
Gaminimo eiga
Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis ant kepimo skardos. Palikite tešlą vėsioje vietoje (šaldytuve) maždaug 30 minučių. Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio. Supjaustykite norimo dydžio ar formos sausainius. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 8 minutes.
Sumaišykite cukraus miltelius, margariną ir vandenį iki vientisos masės. Padalykite ir pagal skonį nudažykite glajų. Papuoškite sausainius glajumi. Palikite išdžiūti ant grotelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!