Sudedamosios dalys
400 g kvietinių miltų
200 g sviesto arba margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys
Glajus
500 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
1–2 valg. šaukšt. vandens
valgomųjų dažų
Gaminimo eiga
Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis ant kepimo skardos. Palikite tešlą vėsioje vietoje (šaldytuve) maždaug 30 minučių. Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio. Supjaustykite norimo dydžio ar formos sausainius. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 8 minutes.
Sumaišykite cukraus miltelius, margariną ir vandenį iki vientisos masės. Padalykite ir pagal skonį nudažykite glajų. Papuoškite sausainius glajumi. Palikite išdžiūti ant grotelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.