Sudedamosios dalys
400 g gervuogių
95 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių tryniai
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Papuošimui
100 g baltojo arba juodojo šokolado
Paruošimo instrukcijos
Gervuoges nuplaukite ir pavirkite su 50 g cukraus maždaug 3 minutes. Perkoškite į dubenį per tankų sietelį. Dubenyje turėtų būti tik cukrus ir gervuogių sultys. Padėkite į šalį.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir likusį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite gervuogių gėrimą. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį supilkite į ledų formeles su lazdelėmis. Palaikykite šaldiklyje bent 5 valandas.
Garuose ištirpinkite šokoladą. Palikite atvėsti. Ledus papuoškite šokoladu ir padėkite atgal į šaldiklį.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.