Sudedamosios dalys
400 g gervuogių
95 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių tryniai
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Papuošimui
100 g baltojo arba juodojo šokolado
Paruošimo instrukcijos
Gervuoges nuplaukite ir pavirkite su 50 g cukraus maždaug 3 minutes. Perkoškite į dubenį per tankų sietelį. Dubenyje turėtų būti tik cukrus ir gervuogių sultys. Padėkite į šalį.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir likusį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite gervuogių gėrimą. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį supilkite į ledų formeles su lazdelėmis. Palaikykite šaldiklyje bent 5 valandas.
Garuose ištirpinkite šokoladą. Palikite atvėsti. Ledus papuoškite šokoladu ir padėkite atgal į šaldiklį.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.