Papuošimui
Gervuoges nuplaukite ir pavirkite su 50 g cukraus maždaug 3 minutes. Perkoškite į dubenį per tankų sietelį. Dubenyje turėtų būti tik cukrus ir gervuogių sultys. Padėkite į šalį.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir likusį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite gervuogių gėrimą. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį supilkite į ledų formeles su lazdelėmis. Palaikykite šaldiklyje bent 5 valandas.
Garuose ištirpinkite šokoladą. Palikite atvėsti. Ledus papuoškite šokoladu ir padėkite atgal į šaldiklį.
Receptą sukūrė