Sudedamosios dalys
Šaldytas jogurtas
600 ml natūralaus jogurto (10 % riebumo)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Žaliųjų citrinų sirupas
2 žaliųjų citrinų sultys (apie 3 šaukštai)
3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Kardamono biskvitas
50 g sviesto
6 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis malto kardamono
Citrusinių vaisių salotos
2 greipfrutai
2 apelsinai
2 raudonieji apelsinai
Papuošimui
1 granatas
Mėtų
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo šaldyto jogurto. Visus ingredientus sumaišykite, kol tešloje neliks gumuliukų, ir supilkite į formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 3 val.
Paruoškite žaliųjų citrinų sirupą: užvirkite citrinų sultis su cukrumi „Panevėžio Plius“. Virinkite tol, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės. Palikite atvėsti.
Tuo tarpu paruoškite kardamono biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir išmaišykite. Į prikaistuvį suberkite miltus ir kardamoną. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Palaukite, kol atšals ir iš tešlos bus galima suformuoti kamuoliukus.
Suvoliokite 16 mažų kamuoliukų, iš kurių vėliau suformuosite kriaukleles, arba 8 didelius, iš kurių galėsite suformuoti krepšelius. Kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kamuoliukus kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 8–10 min. Išėmę iš orkaitės palaukite 1 min., tada kamuoliukus peiliu švelniai nukrapštykite nuo popieriaus. Kamuoliukus suplokite į paplotėlius. Didesnius kamuoliukus galite suploti stiklinės dugnu. Palikite atvėsti.
Prieš patiekdami nulupkite ir supjaustykite vaisius ir išdėliokite 8 lėkštėse. Į kiekvieną lėkštę įdėkite kardamono biskvito paplotėlį, ant jo – šaukštą šaldyto jogurto.
Vaisius ir jogurtą užpilkite žaliųjų citrinų sirupu. Kiekvienoje lėkštėje išdėliokite obuolių griežinėlius. Papuoškite mėtomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.