Sudedamosios dalys
Šaldytas jogurtas
600 ml natūralaus jogurto (10 % riebumo)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Žaliųjų citrinų sirupas
2 žaliųjų citrinų sultys (apie 3 šaukštai)
3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Kardamono biskvitas
50 g sviesto
6 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis malto kardamono
Citrusinių vaisių salotos
2 greipfrutai
2 apelsinai
2 raudonieji apelsinai
Papuošimui
1 granatas
Mėtų
Paruošimo instrukcijos
Pradėkite nuo šaldyto jogurto. Visus ingredientus sumaišykite, kol tešloje neliks gumuliukų, ir supilkite į formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 3 val.
Paruoškite žaliųjų citrinų sirupą: užvirkite citrinų sultis su cukrumi „Panevėžio Plius“. Virinkite tol, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės. Palikite atvėsti.
Tuo tarpu paruoškite kardamono biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir išmaišykite. Į prikaistuvį suberkite miltus ir kardamoną. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Palaukite, kol atšals ir iš tešlos bus galima suformuoti kamuoliukus.
Suvoliokite 16 mažų kamuoliukų, iš kurių vėliau suformuosite kriaukleles, arba 8 didelius, iš kurių galėsite suformuoti krepšelius. Kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kamuoliukus kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 8–10 min. Išėmę iš orkaitės palaukite 1 min., tada kamuoliukus peiliu švelniai nukrapštykite nuo popieriaus. Kamuoliukus suplokite į paplotėlius. Didesnius kamuoliukus galite suploti stiklinės dugnu. Palikite atvėsti.
Prieš patiekdami nulupkite ir supjaustykite vaisius ir išdėliokite 8 lėkštėse. Į kiekvieną lėkštę įdėkite kardamono biskvito paplotėlį, ant jo – šaukštą šaldyto jogurto.
Vaisius ir jogurtą užpilkite žaliųjų citrinų sirupu. Kiekvienoje lėkštėje išdėliokite obuolių griežinėlius. Papuoškite mėtomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.