Gardus kardamono biskvitas

Gardus kardamono biskvitas yra nepaprastai skanūs ir traškūs. Be to, šie sausainiai puikiai dera prie šaldyto jogurto ar vanilinių ledų. Čia mes siūlome ypatingą dribsnių sausainių su kardamonu ir citrusinių vaisių salotomis šventinį receptą.

8 porcijos

1,5 val. + 3 val. šaldiklyje

Įvertinimas (10 vnt)

Sudedamosios dalys

Šaldytas jogurtas
600 ml natūralaus jogurto (10 % riebumo)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Žaliųjų citrinų sirupas
2 žaliųjų citrinų sultys (apie 3 šaukštai)
3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Kardamono biskvitas
50 g sviesto
6 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis malto kardamono

Citrusinių vaisių salotos
2 greipfrutai
2 apelsinai
2 raudonieji apelsinai

Papuošimui
1 granatas
Mėtų

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo šaldyto jogurto. Visus ingredientus sumaišykite, kol tešloje neliks gumuliukų, ir supilkite į formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 3 val.

Paruoškite žaliųjų citrinų sirupą: užvirkite citrinų sultis su cukrumi „Panevėžio Plius“. Virinkite tol, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės. Palikite atvėsti.

Tuo tarpu paruoškite kardamono biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir išmaišykite. Į prikaistuvį suberkite miltus ir kardamoną. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Palaukite, kol atšals ir iš tešlos bus galima suformuoti kamuoliukus.

Suvoliokite 16 mažų kamuoliukų, iš kurių vėliau suformuosite kriaukleles, arba 8 didelius, iš kurių galėsite suformuoti krepšelius. Kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kamuoliukus kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 8–10 min. Išėmę iš orkaitės palaukite 1 min., tada kamuoliukus peiliu švelniai nukrapštykite nuo popieriaus. Kamuoliukus suplokite į paplotėlius. Didesnius kamuoliukus galite suploti stiklinės dugnu. Palikite atvėsti.

Prieš patiekdami nulupkite ir supjaustykite vaisius ir išdėliokite 8 lėkštėse. Į kiekvieną lėkštę įdėkite kardamono biskvito paplotėlį, ant jo – šaukštą šaldyto jogurto.

Vaisius ir jogurtą užpilkite žaliųjų citrinų sirupu. Kiekvienoje lėkštėje išdėliokite obuolių griežinėlius. Papuoškite mėtomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.