Sudedamosios dalys
25 g mielių
400 ml vandens
50 g alyvuogių aliejaus
60 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
480–510 g miltų
2 g druskos
Papuošimas
1 kriaušė
2 figos
2 rozmarino šakelės
alyvuogių aliejaus
„Dansukker“ šviesiojo sirupo
druskos dribsnių
Paruošimo instrukcijos
Į dubenį susmulkinkite mieles, įpilkite vandens ir maišykite, kol ištirps. Supilkite aliejų ir sirupą, suberkite beveik visus miltus. Maždaug 5 minutes minkykite tešlą.
Įberkite druskos. Prireikus įberkite dar miltų ir tešlą minkykite dar 5 minutes. Tešla turi būti skystoka.
Maždaug 25 cm pločio ir 30 cm ilgio kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite tešlą. Viršų patepkite aliejumi ir lengvai įspauskite rankomis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1,5–2 valandoms. Kuo ilgiau kildysite tešlą, tuo puresnė ir gardesnė bus fokačija.
Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Riekelėmis supjaustykite kriaušę. Figas perpjaukite perpus. Aliejumi pasitepkite pirštus ir kepale įspauskite įdubimus. Papuoškite kriaušėmis, figomis ir rozmarinais. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sirupu, pabarstykite druskos dribsniais.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 20–25 minutes.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai
Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.