Sudedamosios dalys
175 g sviesto arba margarino
100 g „Dansukker” cukraus miltelių
1 kiaušinis
1 apelsino tarkuotos žievelės
15 ml grietinėlės
250 g miltų
Įdaryti
1 indelis šokoladinio riešutų sviesto
Papuošti
„Dansukker” cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Gerai išsukite sviestą ar margariną ir cukraus miltelius. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles ir supilkite grietinėlę. Suberkite miltus ir viską išmaišykite. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišėlį ir išspauskite 60 sausainių. Laikykite juos šaldytuve 30 min. Kai atvės, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Paskui palikite atvėsti. Atvėsusius sausainius riešutine pasta suklijuokite po du. Prieš tiekdami, šiek tiek apibarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.