Duonos lazdelės - Receptai

Duonos lazdelės

16 vnt. apie 40 minučių
Nuostabiai kvapnios duonos lazdelės – idealus iškylos užkandis. Išbandykite tradicinio skonio lazdeles arba pagardinkite jas sūriu, raudonėliais arba pesto padažu.
Duonos lazdelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 250 ml pieno
  • 40 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
  • 420 g miltų
  • 3 g druskos
  • 10 g kepimo miltelių

1 variantas

  • 70–80 g tarkuoto sūrio
  • 1–2 g raudonėlio

2 variantas

  • 70–80 g parmezano
  • 15 g raudonojo pesto padažo

Lazdelių tešlą paruoškite namuose ir pasiimkite į iškylą. Visus lazdelėms skirtus komponentus sumaišykite dubenyje. Minkykite, kol neliks gumulėlių.

Jeigu norisi, pagardinkite tešlą sūriu su raudonėliu ar pesto padažu. Vėl gerai išminkykite. Jeigu tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.

Nepamirškite tešlos pasiimti į iškylą. Tešlą padalykite į 16 dalių ir voliodami tarp rankų suformuokite pailgas lazdeles. Tada jas susukite ir kepkite lauko kepsninėje.

Jeigu kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200 °C temperatūros, įjunkite ventiliatoriaus režimą. Lazdeles sudėkite ant vidurinės orkaitės lentynos ir kepkite maždaug 10–15 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

;