Sudedamosios dalys
300 ml drungno pieno
100 g ištirpinto arba skysto margarino
800 g kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
100 g tarkuoto „Parmezano“ sūrio
1 valgomasis šaukštas raudonėlių
Gaminimo eiga
Duonai aptepti naudojamas ištirpintas arba skystas margarinas.
Sudėkite mieles į indą ir ištrinkite. Supilkite pieną, margariną, suberkite druską bei cukrų ir maišykite, kol mielės ištirps.
Suberkite miltus ir raudonėlius, įdėkite 2/3 sūrio ir viską išmaišykite (maišykite tol, kol tešla pasidarys minkšta). Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. kilti.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, gerai išminkykite ir supjaustykite į 20 gabalėlių.
Kiekvieną tešlos gabalėlį suformuokite kaip pailgą bandelę. 14 bandelių (po dvi) sudėkite į riebalais išteptą pailgą kepimo formelę ir aptepkite margarinu. Tada ant viršaus į tarpus sudėkite likusias bandeles ir aptepkite margarinu. Užberkite likusį „Parmezano“ sūrį. Po to tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. kilti.
Nustatykite 180° temperatūrą ir maždaug 40 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Iškepusią duoną 5 min. palikite aušti formelėje, po to padėkite ant grotelių, uždenkite rankšluosčiu, kad atvėstų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!