Duona su Parmezano sūriu ir raudonėliais

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

50 g mielių saldžiai tešlai
300 ml drungno pieno
100 g ištirpinto arba skysto margarino
800 g kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
100 g tarkuoto „Parmezano“ sūrio
1 valgomasis šaukštas raudonėlių

Gaminimo eiga

Duonai aptepti naudojamas ištirpintas arba skystas margarinas.

Sudėkite mieles į indą ir ištrinkite. Supilkite pieną, margariną, suberkite druską bei cukrų ir maišykite, kol mielės ištirps.

Suberkite miltus ir raudonėlius, įdėkite 2/3 sūrio ir viską išmaišykite (maišykite tol, kol tešla pasidarys minkšta). Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. kilti.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, gerai išminkykite ir supjaustykite į 20 gabalėlių.

Kiekvieną tešlos gabalėlį suformuokite kaip pailgą bandelę. 14 bandelių (po dvi) sudėkite į riebalais išteptą pailgą kepimo formelę ir aptepkite margarinu. Tada ant viršaus į tarpus sudėkite likusias bandeles ir aptepkite margarinu. Užberkite likusį „Parmezano“ sūrį. Po to tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. kilti.

Nustatykite 180° temperatūrą ir maždaug 40 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Iškepusią duoną 5 min. palikite aušti formelėje, po to padėkite ant grotelių, uždenkite rankšluosčiu, kad atvėstų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.