Daniški pyragaičiai

Daniški pyragaičiai

Apie 30 vienetų
Gardžios spurgos, skaniausios šviežios!
Daniški pyragaičiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 4 šaukštų „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 1 šaukštelio malto kardamono
  • 5 šaukštelių kepimo miltelių
  • 300 ml pieno
  • 3 kiaušinių trynių
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 3 kiaušinių baltymų
  • Lydyto sviesto prikaistuviui, cukraus miltelių papuošti ir gardžios uogienės spurgoms pamirkyti

Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę* ir patepkite trupučiu lydyto sviesto.
Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę.
Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę, apibarstytą cukraus milteliais.
Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!
*Jeigu neturite specialios keptuvės, kepkite kaip keksiukus orkaitėje, įkaitintoje 175 °C, apie 40 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

;