Sudedamosios dalys
Pagrindas
300 g migdolų masė
3 kiaušiniai
Įdarui
4 želatinos lapeliai
3 kiaušiniai, atskyrus baltymus nuo trynių
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
200 ml plaktos grietinėlės
2 mažos citrinos
100 ml varškės
Papuošti
2 kiviai
Paruošimo instrukcijos
Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.
Sumalkite migdolus ir įmaišykite kiaušinius. Sudėkite masę į suteptą formą (apie 25 cm) su nuimamais kraštais. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.
Pamerkite želatinos lapelius šaltame vandenyje.
Iki tirštumo suplakite kiaušinių trynius su cukraus milteliais. Suplakite baltymus iki tirštų putų. Iki tirštumo suplakite grietinėlę. Nuplaukite citrinas. Nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Išspauskite želatinos lapelius ir pašildykite juos puode su citrinų sultimis. Palikite kiek atvėsti.
Maišydami įpilkite sultis su želatina į kiaušinių trynių mišinį. Įmaišykite citrinų žieveles ir varškę. Tada įmaišykite grietinėlę, o pabaigai – baltymus. Supilkite mišinį į formą ir palikite šaltoje vietoje mažiausiai 3 valandoms prieš patiekdami. Citrinų putėsių tortą papuoškite nuluptais ir griežinėliais supjaustytais kiviais. (Kivius galima pakeisti kitais vaisiais pagal metų laiką.)
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?


Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai
Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.


Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.