Citrininis sūrio pyragas su mangų kremu ir biskvitu su pistacijomis - Receptai

Citrininis sūrio pyragas su mangų kremu ir biskvitu su pistacijomis

10 porcijų 1,5 valandos + 5 valandos šaldiklyje
Traškus pistacijų biskvitas, pagardintas mangų kremu ir citrinomis dvelkiančiu sūrio įdaru.
Citrininis sūrio pyragas su mangų kremu ir biskvitu su pistacijomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Biskvitas su pistacijomis

    • 2 kiaušinių baltymai (50 g)
    • 85 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 30 g pistacijų
    • 25 g maltų migdolų
    • 1 žiupsnelis druskos

    Mangų kremas

    • 250 g šaldytų mangų
    • 2 kiaušiniai
    • 180 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
    • 25 g sviesto

    Sūrio įdaras

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1/2 citrinos (ekologiškos) žievelė
    • 30 g citrinų sulčių
    • 200 g kreminio sūrio
    • 100 ml 30 % riebumo grietinės
    • 300 ml plakamosios grietinėlės

    Citrinų glaistas

    • 100 ml citrinų sulčių
    • 1 pasiflora
    • 190 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

    Biskvitą su pistacijomis ir mangų kremą paruoškite iš vakaro. Visų pirma iškepkite biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

    Kiaušinių baltymus su cukraus milteliais išplakite iki standumo. Pistacijas gerai susmulkinkite ir sumaišykite su maltais migdolais, druska ir cukraus milteliais.

    Pistacijų mišinį atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. 18 cm skersmens apvalų kepimo indą ištepkite riebalais ir supilkite mišinį. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 10 min. Palikite atvėsti.

    Paruoškite mangų kremą. Mangus atšildykite ir sutrinkite į tyrę. Mangų tyrę, kiaušinius ir cukrų uogienėms sumaišykite prikaistuvyje storu dugnu. Kaitinkite nuolat maišydami, kol masė pradės tirštėti. Nuolat maišydami po gabalėlį sudėkite sviestą.

    Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite mangų kremą per tankų sietelį. Kai atvės, kremą sukrėskite į silikoninę, maždaug 18 cm skersmens apvalią formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.

    Paruoškite sūrio pyrago masę. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Supilkite citrinų sultis, sudėkite citrinų žieveles, grietinę ir kreminį sūrį. Plakite, kol masė taps tolygi. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.

    Biskvitą su pistacijomis perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais. Jeigu kepimo indas yra nusegamais kraštais, jo apačią galite aptraukti maistine plėvele (kad įdaro neišbėgtų).

    Ant biskvito paskirstykite mangų kremą. Tada sudėkite citrininį sūrio pyrago kremą. Jis turėtų uždengti biskvito ir mangų kremo viršų ir šonus. Iš karto dėkite į šaldiklį maždaug 3 valandoms.

    Paruoškite citrinų glaistą. Į prikaistuvį supilkite citrinų ir pasiflorų sultis, suberkite cukrų uogienėms. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti. Pyragą išimkite iš šaldiklio ir užpilkite glaistą. Dar valandą kitą palaikykite šaldiklyje.

    Ištraukite pyragą iš šaldiklio ir išimkite jį iš indo (jeigu naudojote, nuimkite ir maistinę plėvelę). Prieš patiekdami palaukite 10–15 minučių.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;