Citrininis sūrio pyragas su mangų kremu ir biskvitu su pistacijomis

Traškus pistacijų biskvitas, pagardintas mangų kremu ir citrinomis dvelkiančiu sūrio įdaru.

10 porcijų

1,5 valandos + 5 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Biskvitas su pistacijomis
2 kiaušinių baltymai (50 g)
85 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 g pistacijų
25 g maltų migdolų
1 žiupsnelis druskos

Mangų kremas
250 g šaldytų mangų
2 kiaušiniai
180 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto

Sūrio įdaras
3 kiaušinių tryniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1/2 citrinos (ekologiškos) žievelė
30 g citrinų sulčių
200 g kreminio sūrio
100 ml 30 % riebumo grietinės
300 ml plakamosios grietinėlės

Citrinų glaistas
100 ml citrinų sulčių
1 pasiflora
190 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Paruošimo instrukcijos

Biskvitą su pistacijomis ir mangų kremą paruoškite iš vakaro. Visų pirma iškepkite biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

Kiaušinių baltymus su cukraus milteliais išplakite iki standumo. Pistacijas gerai susmulkinkite ir sumaišykite su maltais migdolais, druska ir cukraus milteliais.

Pistacijų mišinį atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. 18 cm skersmens apvalų kepimo indą ištepkite riebalais ir supilkite mišinį. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 10 min. Palikite atvėsti.

Paruoškite mangų kremą. Mangus atšildykite ir sutrinkite į tyrę. Mangų tyrę, kiaušinius ir cukrų uogienėms sumaišykite prikaistuvyje storu dugnu. Kaitinkite nuolat maišydami, kol masė pradės tirštėti. Nuolat maišydami po gabalėlį sudėkite sviestą.

Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite mangų kremą per tankų sietelį. Kai atvės, kremą sukrėskite į silikoninę, maždaug 18 cm skersmens apvalią formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.

Paruoškite sūrio pyrago masę. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Supilkite citrinų sultis, sudėkite citrinų žieveles, grietinę ir kreminį sūrį. Plakite, kol masė taps tolygi. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.

Biskvitą su pistacijomis perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais. Jeigu kepimo indas yra nusegamais kraštais, jo apačią galite aptraukti maistine plėvele (kad įdaro neišbėgtų).

Ant biskvito paskirstykite mangų kremą. Tada sudėkite citrininį sūrio pyrago kremą. Jis turėtų uždengti biskvito ir mangų kremo viršų ir šonus. Iš karto dėkite į šaldiklį maždaug 3 valandoms.

Paruoškite citrinų glaistą. Į prikaistuvį supilkite citrinų ir pasiflorų sultis, suberkite cukrų uogienėms. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti. Pyragą išimkite iš šaldiklio ir užpilkite glaistą. Dar valandą kitą palaikykite šaldiklyje.

Ištraukite pyragą iš šaldiklio ir išimkite jį iš indo (jeigu naudojote, nuimkite ir maistinę plėvelę). Prieš patiekdami palaukite 10–15 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.