Citrininis parfė ant trapaus pagrindo su citrininiu padažu

5 asmenims

1 valandą + 6 valandas šaldiklyje

Įvertinimas (10 vnt)

Sudedamosios dalys

Parfė
3 kiaušinių tryniai
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml plakamosios grietinėlės
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
1 citrinos sultys

Migdolų ir avižų traputis
45 g migdolų
75 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
100 g sviesto
30 g avižinių dribsnių
1,5 valgomojo šaukšto miltų
2 valgomieji šaukštai plakamosios grietinėlės
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 žiupsnelis druskos

Citrininis padažas
50 g sviesto
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 citrinos sultys
100 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimui
Melisų lapelių

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Plakite kiaušinių trynius ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“ dubenyje, kol masė taps lengva ir puri. Suplakite grietinėlę, įberkite vanilinio cukraus ir įpilti citrinos sulčių. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Padalykite parfė mišinį į silikonines ar kitokias formeles. Įdėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 6 valandoms.

Tuo tarpu pagaminkite migdolų ir avižų traputį. Smulkiai supjaustykite migdolus ir sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode. Užvirinkite nuolat maišant. Paskirstykite mišinį ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 5–8 minutes, kol jis taps auksinės rudos spalvos.

Palikite atvėsti, paskui susmulkinkite.

Citrininiam padažui sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode ir užvirinkite. Palikite padažą virti ant lengvos ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišykite. Palikite atvėsti.

Padėkite gabaliuką trapučio ant lėkštutės ir išimkite citrininį parfė iš formelių. Padėkite parfė ant trapučio ir užpilkite truputėlį citrininio padažo. Pabarstykite susmulkintais pagrindo gabaliukais ir papuoškite melisų lapeliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.