Citrininis parfė ant trapaus pagrindo su citrininiu padažu

5 asmenims

1 valandą + 6 valandas šaldiklyje

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Parfė
3 kiaušinių tryniai
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml plakamosios grietinėlės
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
1 citrinos sultys

Migdolų ir avižų traputis
45 g migdolų
75 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
100 g sviesto
30 g avižinių dribsnių
1,5 valgomojo šaukšto miltų
2 valgomieji šaukštai plakamosios grietinėlės
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 žiupsnelis druskos

Citrininis padažas
50 g sviesto
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 citrinos sultys
100 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimui
Melisų lapelių

Paruošimo instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Plakite kiaušinių trynius ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“ dubenyje, kol masė taps lengva ir puri. Suplakite grietinėlę, įberkite vanilinio cukraus ir įpilti citrinos sulčių. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Padalykite parfė mišinį į silikonines ar kitokias formeles. Įdėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 6 valandoms.

Tuo tarpu pagaminkite migdolų ir avižų traputį. Smulkiai supjaustykite migdolus ir sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode. Užvirinkite nuolat maišant. Paskirstykite mišinį ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 5–8 minutes, kol jis taps auksinės rudos spalvos.

Palikite atvėsti, paskui susmulkinkite.

Citrininiam padažui sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode ir užvirinkite. Palikite padažą virti ant lengvos ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišykite. Palikite atvėsti.

Padėkite gabaliuką trapučio ant lėkštutės ir išimkite citrininį parfė iš formelių. Padėkite parfė ant trapučio ir užpilkite truputėlį citrininio padažo. Pabarstykite susmulkintais pagrindo gabaliukais ir papuoškite melisų lapeliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.