Sudedamosios dalys
500 g citrinų (ekologiškų)
250 g vandens
20 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1/2 puodelio melisų lapelių
Gaminimo eiga
Į prikaistuvį išspauskite citrinų sultis, sudėkite išspaustas citrinas, supilkite vandenį ir pavirkite 10 minučių. Palikite atvėsti iki maždaug 45 °C temperatūros.
Suberkite cukrų, sudėkite pusę melisų lapelių ir maišykite, kol cukrus ištirps. Uždenkite ir palaikykite kambario temperatūroje per naktį arba ne trumpiau kaip 6 valandas.
Pakaitinkite, bet neleiskite užvirti, ir nukoškite. Jeigu norite, kad gėrimas būtų skaidrus, nukoškite per tankią marlę.
Gėrimą bus galima vartoti ilgiau, jei nukoštą pavirsite dar 3 minutes. Supilkite į karštą, švarų butelį. Sudėkite likusius melisų lapelius ir sandariai užsukite. Laikykite šaldytuve.
Patarimas: gėrimą galite skiesti gazuotu vandeniu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.