Sudedamosios dalys
100 g sviesto (kambario temperatūros)
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 ml neutralaus skonio aliejaus
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
240 g miltų
1 citrinos tarkuota žievelė
3 šaukšteliai aguonų sėklų
Gaminimo eiga
1. Sviestą sumaišykite su cukrumi „Panevėžio Plius“ ir vaniliniu cukrumi. Pamažu supilkite aliejų.
2. Kepimo miltelius sumaišykite su žiupsneliu miltų ir įmaišykite į likusį mišinį. Suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.
3. Suberkite tarkuotas citrinų žieveles ir aguonų sėklas. Gerai išmaišykite.
4. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite dvi juostas. Juostas supjaustykite į 50 dalių, kiekvieną jų susukite į mažytę bandelę. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriaus. Rankomis bandeles suplokite.
5. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20 minučių 150 °C temperatūroje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!