Citrininė silkė

Citrinomis pagardinta silkė tikrai neliks neįvertinta per Velykas. Pikantiška silkė puikiai dera su traškia duonele.

1 stiklainis

apie 30 minučių

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

1 žalioji citrina
1/2 citrinos sulčių
1 pakuotė (200 g) marinuotos silkės
50 ml acto (9 %)
150 ml vandens
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 g juodųjų pipirų grūdelių
2 g rausvųjų pipirų grūdelių
2 g pankolių sėklų
1/2 puodelio šviežių smulkintų petražolių
1/2 puodelio šviežių smulkintų bazilikų

Paruošimo instrukcijos


Nulupkite žaliąją citriną. Supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį su citrinų sultimis ir silke. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele ir pamarinuokite 24 valandas.

Prikaistuvyje užvirkite actą, vandenį ir cukrų. Suberkite prieskonius ir palikite atvėsti.

Nupilkite citrinos sultis, kuriose mirko silkė. Silkę su žaliųjų citrinų skiltelėmis sudėkite į šiltą švarų stiklainį. Silkę užpilkite atvėsusiu marinatu. Laikykite šaldytuve. Atidarius stiklainį, silkę reikia suvartoti per 1–2 savaites.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.