Burokėlių tortas

Sodraus skonio pyragas su pikantišku glajumi išsiskiria ne tik ypatingu skoniu, bet ir spalva. Tobulai dera prie puodelio kavos.

apie 10 porcijų

maždaug 1 val. 15 min.

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Burokėlių tortas
3 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
225 ml rapsų ar kitokio kepimo aliejaus
180 g miltų 
50 g kokosų drožlių
10 g kepimo miltelių
5 g malto cinamono
5 g malto kardamono
3 g druskos
Maždaug 270 g nevirtų burokėlių

Glajus
200 g sviesto (kambario temperatūros) 
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
300 g kreminio sūrio
1 žaliosios citrinos žievelė
10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių

Papuošimas
Mėlynių
1 žaliosios citrinos žievelė
Valgomųjų gėlių žiedų

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų. Atskirame inde sumaišykite miltus, kokosus, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną ir druską ir viską įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Nuplautus ir nuskustus burokėlius smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į masę. Gerai išmaišykite.

Pailgą 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite aliejumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 45–50 minučių. Kai atvės, ištraukite su grotelėmis. Pridenkite rankšluostėliu ir palikite visiškai atvėsti. 

Paruoškite glajų. Porą minučių paplakite sviestą. Plakdami suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite kreminį sūrį ir vėl plakite, kad neliktų gumulėlių. Suberkite žaliosios citrinos žievelę, supilkite sultis.

Masę supilkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Torto biskvitą skersai perpjaukite į du lygius sluoksnius. Apatinį padėkite ant torto lėkštės. Konditeriniu švirkštu ant biskvito užtepkite glajaus, uždėkite kelias mėlynes.

Ant viršaus uždėkite viršutinį biskvito sluoksnį. Konditeriniu švirkštu ant biskvito užtepkite glajaus, tada jį lengvai paskirstykite šaukštu. Papuoškite mėlynėmis ir valgomaisiais gėlių žiedais, užtarkuokite šiek tiek žaliosios citrinos žievelės.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.