Sudedamosios dalys
Burokėlių tortas
3 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
225 ml rapsų ar kitokio kepimo aliejaus
180 g miltų
50 g kokosų drožlių
10 g kepimo miltelių
5 g malto cinamono
5 g malto kardamono
3 g druskos
Maždaug 270 g nevirtų burokėlių
Glajus
200 g sviesto (kambario temperatūros)
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
300 g kreminio sūrio
1 žaliosios citrinos žievelė
10 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių
Papuošimas
Mėlynių
1 žaliosios citrinos žievelė
Valgomųjų gėlių žiedų
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).
Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų. Atskirame inde sumaišykite miltus, kokosus, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną ir druską ir viską įmaišykite į kiaušinių mišinį.
Nuplautus ir nuskustus burokėlius smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į masę. Gerai išmaišykite.
Pailgą 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite aliejumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 45–50 minučių. Kai atvės, ištraukite su grotelėmis. Pridenkite rankšluostėliu ir palikite visiškai atvėsti.
Paruoškite glajų. Porą minučių paplakite sviestą. Plakdami suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite kreminį sūrį ir vėl plakite, kad neliktų gumulėlių. Suberkite žaliosios citrinos žievelę, supilkite sultis.
Masę supilkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Torto biskvitą skersai perpjaukite į du lygius sluoksnius. Apatinį padėkite ant torto lėkštės. Konditeriniu švirkštu ant biskvito užtepkite glajaus, uždėkite kelias mėlynes.
Ant viršaus uždėkite viršutinį biskvito sluoksnį. Konditeriniu švirkštu ant biskvito užtepkite glajaus, tada jį lengvai paskirstykite šaukštu. Papuoškite mėlynėmis ir valgomaisiais gėlių žiedais, užtarkuokite šiek tiek žaliosios citrinos žievelės.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.