Budapešto vyniotinis su aviečių uogiene ir persikais

8 asmenims

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių uogienė
200 g aviečių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Budapešto vyniotinis
5 kiaušinių baltymai
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 g lazdynų riešutų
60 g miltų
3 šaukšteliai kakavos miltelių

Papuošimui
300 ml plakamosios grietinėlės
2 persikai
50 g juodojo šokolado
Šviežių aviečių

Paruošimo instrukcijos

1.    Iš vakaro paruoškite aviečių uogienę. Avietes nuplaukite ir 3–4 minutes virkite prikaistuvyje kartu su cukrumi uogienėms. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nugriebkite putas. Supilkite į švarų stiklainiuką. Uždarykite. Laikykite šaldytuve.

2.    Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau maišydami pamažu suberkite cukrų „Panevėžio Plius“.

3.    Gerai susmulkinkite riešutus. Dubenyje sumaišykite juos su miltais ir kakava. Riešutų mišinį atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

4.    Juostiniu konditerinio švirkšto antgaliu išspauskite vyniotinio tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių 175 °C temperatūroje.

5.    Kepinį apverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite atvėsti (apačia į viršų). Atsargiai nuimkite kepimo popierių. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite aviečių uogienę.

6.    Iki purumo išplaktą grietinėlę paskirstykite ant uogienės sluoksnio. Nuplovę ir išėmę kauliukus, smulkiais gabalėliais supjaustykite persikus. Persikų gabalėlius sudėkite ant plaktos grietinėlės sluoksnio. Kepinį susukite į vyniotinį.

7.    Vyniotinį papuoškite garuose ištirpintu šokoladu ir šviežiomis avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.