Budapešto vyniotinis su aviečių uogiene ir persikais

8 asmenims

1 valanda

Įvertinimas (7 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių uogienė
200 g aviečių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Budapešto vyniotinis
5 kiaušinių baltymai
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 g lazdynų riešutų
60 g miltų
3 šaukšteliai kakavos miltelių

Papuošimui
300 ml plakamosios grietinėlės
2 persikai
50 g juodojo šokolado
Šviežių aviečių

Gaminimo eiga

1.    Iš vakaro paruoškite aviečių uogienę. Avietes nuplaukite ir 3–4 minutes virkite prikaistuvyje kartu su cukrumi uogienėms. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nugriebkite putas. Supilkite į švarų stiklainiuką. Uždarykite. Laikykite šaldytuve.

2.    Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau maišydami pamažu suberkite cukrų „Panevėžio Plius“.

3.    Gerai susmulkinkite riešutus. Dubenyje sumaišykite juos su miltais ir kakava. Riešutų mišinį atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

4.    Juostiniu konditerinio švirkšto antgaliu išspauskite vyniotinio tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių 175 °C temperatūroje.

5.    Kepinį apverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite atvėsti (apačia į viršų). Atsargiai nuimkite kepimo popierių. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite aviečių uogienę.

6.    Iki purumo išplaktą grietinėlę paskirstykite ant uogienės sluoksnio. Nuplovę ir išėmę kauliukus, smulkiais gabalėliais supjaustykite persikus. Persikų gabalėlius sudėkite ant plaktos grietinėlės sluoksnio. Kepinį susukite į vyniotinį.

7.    Vyniotinį papuoškite garuose ištirpintu šokoladu ir šviežiomis avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.