Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu

Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu – puikus desertas vasaros šventei. Sodrus sūrio kremas, braškės ir rabarbarai įtiks visų skoniui!

10 gabalėlių

apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
8 rupių miltų sausainiai
40 g sviesto
40 g neskaldytų grikių

Rabarbarų kompotas
150 g rabarbarų
50 g braškių
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Braškinis sūrio pyragas
400 g braškių
190 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
3 kiaušinių tryniai
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

Paruoškite rabarbarų kompotą. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Sutrinkite ir palikite atvėsti. Didžiąją dalį kompoto supilkite į maždaug 14 cm skersmens apvalų kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

Paruoškite braškinį sūrio pyragą. Braškes sutrinkite, suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite apie 2 minutes. Palikite visiškai atvėsti.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite visiškai atvėsusią braškių tyrę. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo uždėkite sustingusį kompotą.

Tada sukrėskite didžiąją dalį braškinio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei braškėmis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.