Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu

Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu – puikus desertas vasaros šventei. Sodrus sūrio kremas, braškės ir rabarbarai įtiks visų skoniui!

10 gabalėlių

apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
8 rupių miltų sausainiai
40 g sviesto
40 g neskaldytų grikių

Rabarbarų kompotas
150 g rabarbarų
50 g braškių
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Braškinis sūrio pyragas
400 g braškių
190 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
3 kiaušinių tryniai
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

Paruoškite rabarbarų kompotą. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Sutrinkite ir palikite atvėsti. Didžiąją dalį kompoto supilkite į maždaug 14 cm skersmens apvalų kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

Paruoškite braškinį sūrio pyragą. Braškes sutrinkite, suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite apie 2 minutes. Palikite visiškai atvėsti.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite visiškai atvėsusią braškių tyrę. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo uždėkite sustingusį kompotą.

Tada sukrėskite didžiąją dalį braškinio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei braškėmis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.