Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

16 didelių arba 24 mažų keksiukų 1 valanda
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Keksiukai

    • 200 g sviesto (ištirpinto)
    • 4 kiaušiniai
    • 270 g „Dansukker“ ekologiško cukraus
    • 2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 200 ml pieno
    • 1 citrinos žievelė
    • 360 g miltų
    • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
    • 1 žiupsnelis druskos
    • 100 g šviežių braškių (supjaustytų)

    Glaistas

    • 200 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
    • 300 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 2 šaukštai braškių miltelių
    • 300 g kreminio sūrio
    • Pusės citrinos sultys
    • 3 šaukštai braškių uogienės

    Keksiukai
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
    Ištirpinkite sviestą.
    Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
    Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
    Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
    Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
    Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
    Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
    Prieš tiekdami padenkite glaistu.

    Glaistas
    Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
    Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
    Įmaišykite braškių uogienę.
    Keksiukus padenkite glaistu.

    Receptą sukūrė

    Dansukker