Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

16 didelių arba 24 mažų keksiukų

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Keksiukai
200 g sviesto (ištirpinto)
4 kiaušiniai
270 g „Dansukker“ ekologiško cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
200 ml pieno
1 citrinos žievelė
360 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
100 g šviežių braškių (supjaustytų)

Glaistas
200 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
300 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai braškių miltelių
300 g kreminio sūrio
Pusės citrinos sultys
3 šaukštai braškių uogienės

Gaminimo eiga

Keksiukai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Ištirpinkite sviestą.
Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas
Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
Įmaišykite braškių uogienę.
Keksiukus padenkite glaistu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.