Sudedamosios dalys
Keksiukai
200 g sviesto (ištirpinto)
4 kiaušiniai
270 g „Dansukker“ ekologiško cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
200 ml pieno
1 citrinos žievelė
360 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
100 g šviežių braškių (supjaustytų)
Glaistas
200 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
300 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai braškių miltelių
300 g kreminio sūrio
Pusės citrinos sultys
3 šaukštai braškių uogienės
Gaminimo eiga
Keksiukai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Ištirpinkite sviestą.
Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
Prieš tiekdami padenkite glaistu.
Glaistas
Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
Įmaišykite braškių uogienę.
Keksiukus padenkite glaistu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!