Sudedamosios dalys
3 kiaušiniai
200 ml pieno
150 ml kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštas vanilinio cukraus
200 ml bet kokio riebumo grietinėlės
Kompotas
4 obuoliai
100 ml vandens
50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 ml malto kardamono
Papuošti
100 ml grūstų graikinių riešutų
Citrinų skonio grietinėlė
150 ml plaktos grietinėlės
1/4 citrinos sulčių ir žievelė
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ cukraus miltelių
sviesto arba margarino kepimui
Paruošimo instrukcijos
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Pridėkite citrinos sultis, žievelę ir cukraus miltelius. Kol patieksite, laikykite šaldytuve. Lengvai suplakite kiaušinius ir pieną. Pridėkite kvietinius miltus, druską ir vanilės cukrų, gerai išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir palikite 10 minučių. Kompotui nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Puode sumaišykite obuolių gabaliukus, vandenį, citrinų sultis ir cukrų, pavirkite, kol obuoliai suminkštės. Pridėkite vanilinį cukrų ir kardamoną.
Kepkite plonus blynus, sudėkite juos ant lėkštučių ir apibarstykite blynus trupučiu grūstų riešutų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.