3 kiaušiniai
200 ml pieno
150 ml kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml bet kokio riebumo grietinėlės
Kompotas
4 obuoliai
100 ml vandens
50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 ml malto kardamono
Papuošti
100 ml grūstų graikinių riešutų
Citrinų skonio grietinėlė
150 ml plaktos grietinėlės
1/4 citrinos sulčių ir žievelė
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ cukraus miltelių
sviesto arba margarino kepimui
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Pridėkite citrinos sultis, žievelę ir cukraus miltelius. Kol patieksite, laikykite šaldytuve. Lengvai suplakite kiaušinius ir pieną. Pridėkite kvietinius miltus, druską ir vanilės cukrų, gerai išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir palikite 10 minučių. Kompotui nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Puode sumaišykite obuolių gabaliukus, vandenį, citrinų sultis ir cukrų, pavirkite, kol obuoliai suminkštės. Pridėkite vanilinį cukrų ir kardamoną.
Kepkite plonus blynus, sudėkite juos ant lėkštučių ir apibarstykite blynus trupučiu grūstų riešutų.
Receptą sukūrė