Sudedamosios dalys
Kepimo indui
sviesto
maltų džiūvėsėlių arba džiovintų kokosų
Pyragas
100 g sviesto
100 ml pieno
2 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
180 g miltų
7 g kepimo miltelių
75 g mėlynių sulčių (maždaug 75 g mėlynių)
10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
9 g miltų
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).
Maždaug 2 l tūrio kepimo indą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, tada supilkite pieno mišinį.
Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite. Maždaug trečdalį masės perpilkite į atskirą dubenį.
Į jį supilkite ir mėlynes, sutrintas su citrinų sultimis. Per sietelį įberkite 1 šaukštą miltų. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Į skardą supilkite pusę pyrago masės be mėlynių ir ant viršaus supilkite pusę masės su mėlynėmis. Procedūrą pakartokite, tada per visą ilgį kelis kartus perbraukite šakute – pyragas atrodys marmurinis.
Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje 40–45 minutes.
Patarimas: riebalais pateptą skardą galite pabarstyti ne miltais, o džiovintais kokosais. Jie šiam pyragui puikiai tinka.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.