Biskvitinis pyragas su mėlynėmis

Gomurį džiuginanti vasariška biskvitinio pyrago versija. Ne tik gardu, bet ir džiugina akį!

maždaug 10 porcijų

1 val.

Įvertinimas (7 vnt)

Sudedamosios dalys

Kepimo indui
sviesto
maltų džiūvėsėlių arba džiovintų kokosų

Pyragas
100 g sviesto
100 ml pieno
2 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
180 g miltų 
7 g kepimo miltelių
75 g mėlynių sulčių (maždaug 75 g mėlynių)
10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
9 g miltų

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).

Maždaug 2 l tūrio kepimo indą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, tada supilkite pieno mišinį.

Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite. Maždaug trečdalį masės perpilkite į atskirą dubenį.

Į jį supilkite ir mėlynes, sutrintas su citrinų sultimis. Per sietelį įberkite 1 šaukštą miltų. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Į skardą supilkite pusę pyrago masės be mėlynių ir ant viršaus supilkite pusę masės su mėlynėmis. Procedūrą pakartokite, tada per visą ilgį kelis kartus perbraukite šakute – pyragas atrodys marmurinis.

Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje 40–45 minutes.

Patarimas: riebalais pateptą skardą galite pabarstyti ne miltais, o džiovintais kokosais. Jie šiam pyragui puikiai tinka.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kreminis citrinų pyragas

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

Žiemos iškyla

Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose. Padarykite pertrauką ir pasišildykite gardžia sriuba ar gėrimu, pasilepinkite prie kavos ar sulčių tinkančiu užkandžiu.