Biskvitui
100 g sviesto arba margarino
200 ml pieno
4 kiaušiniai
400 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
600 ml miltų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus
4 valgomieji šaukštai kakavos
2 valgomieji šaukštai vandens
Sviesto arba margarino skardai ištepti
Miltų skardai pabarstyti
Glajus
1 pakelis „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
2–3 valgomieji šaukštai vandens
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2–3 arbatiniai šaukšteliai vandens
1 arbatinis šaukšteliai aliejaus
Ištepkite riebalais didelę, 30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ir apibarstykite ją miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Ištirpinkite sviestą arba margariną ir palikite atvėsti.
Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Kartu sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius ir įmaišykite į kiaušinių masę.
Pridėkite sviesto ar margarino ir pieno.
2/3 pyrago tešlos supilkite į skardą. Įmaišykite kakavą ir vandenį į likusią tešlos dalį. Tamsų mišinį supilkite ant šviesios spalvos mišinio ir abu mišinius pabaksnokite šakute, kad susidarytų marmuro efektas.
Kepkite apatinėje orkaitės lentynėlėje apie 35–40 minučių.
Išpjaukite beždžionės formą ir padenkite glajumi. Iš saldymedžio siūlo padarykite burną, iš šokolado drožlių – plaukus, iš saldymedžio – akis.
Receptą sukūrė