Belgiški vafliai

Belgiški vafliai yra stačiakampio formos. Jie yra truputį storesni už tradicinius vaflius. Belgiški vafliai puikiai tinka vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams ar desertui. Vaflius taip pat skanu valgyti su mūsų kremais.

Maždaug 8 vnt.

Maždaug 1 val.

Įvertinimas (24 st)

Sudedamosios dalys

125 g sviesto
250 ml pieno
200 ml vandens
12 g šviežių mielių
2 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
0,5 šaukštelio druskos
400 g miltų
160 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Ištirpinto sviesto

Pagardai (pagal skonį)
1/2 g šafrano + 1 šaukštelis „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 šaukšteliai malto cinamono
4 šaukšteliai malto kardamono

Paruošimo instrukcijos

Puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir vandenį. Įkaitinkite iki 37 °C.

Mieles sutrupinkite dubenėlyje ir įpilkite skysčio, kad jos ištirptų.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į skystį supilkite kiaušinių trynius, suberkite druską ir miltus. Maišykite tol, kol neliks gumulėlių. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.

Švariame sausame dubenyje iki standžių putų išplakite baltymus. Atsargiai įmaišykite į vaflių tešlą ir palikite apie 20 min.

Prieš pat kepdami supilkite cukraus miltelius. Įkaitintą vaflių keptuvę ištepkite tirpintu sviestu ir kepkite vaflius apie 4 min.

Patiekite su grietinėle, uogiene arba „Dansukker“ auksaspalviu sirupu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.