Sudedamosios dalys
125 g sviesto
250 ml pieno
200 ml vandens
12 g šviežių mielių
2 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
0,5 šaukštelio druskos
400 g miltų
160 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Ištirpinto sviesto
Pagardai (pagal skonį)
1/2 g šafrano + 1 šaukštelis „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 šaukšteliai malto cinamono
4 šaukšteliai malto kardamono
Paruošimo instrukcijos
Puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir vandenį. Įkaitinkite iki 37 °C.
Mieles sutrupinkite dubenėlyje ir įpilkite skysčio, kad jos ištirptų.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į skystį supilkite kiaušinių trynius, suberkite druską ir miltus. Maišykite tol, kol neliks gumulėlių. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.
Švariame sausame dubenyje iki standžių putų išplakite baltymus. Atsargiai įmaišykite į vaflių tešlą ir palikite apie 20 min.
Prieš pat kepdami supilkite cukraus miltelius. Įkaitintą vaflių keptuvę ištepkite tirpintu sviestu ir kepkite vaflius apie 4 min.
Patiekite su grietinėle, uogiene arba „Dansukker“ auksaspalviu sirupu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.