Belgiški vafliai

Belgiški vafliai yra stačiakampio formos. Jie yra truputį storesni už tradicinius vaflius. Belgiški vafliai puikiai tinka vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams ar desertui. Vaflius taip pat skanu valgyti su mūsų kremais.

Maždaug 8 vnt.

Maždaug 1 val.

Įvertinimas (27 vnt)

Sudedamosios dalys

125 g sviesto
250 ml pieno
200 ml vandens
12 g šviežių mielių
2 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
0,5 šaukštelio druskos
400 g miltų
160 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Ištirpinto sviesto

Pagardai (pagal skonį)
1/2 g šafrano + 1 šaukštelis „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 šaukšteliai malto cinamono
4 šaukšteliai malto kardamono

Paruošimo instrukcijos

Puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir vandenį. Įkaitinkite iki 37 °C.

Mieles sutrupinkite dubenėlyje ir įpilkite skysčio, kad jos ištirptų.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į skystį supilkite kiaušinių trynius, suberkite druską ir miltus. Maišykite tol, kol neliks gumulėlių. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.

Švariame sausame dubenyje iki standžių putų išplakite baltymus. Atsargiai įmaišykite į vaflių tešlą ir palikite apie 20 min.

Prieš pat kepdami supilkite cukraus miltelius. Įkaitintą vaflių keptuvę ištepkite tirpintu sviestu ir kepkite vaflius apie 4 min.

Patiekite su grietinėle, uogiene arba „Dansukker“ auksaspalviu sirupu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.