Bandelės su vaisių arba uogų įdaru

Palyginus su įprastomis bandelėmis, bandelės „Karlsbader" pagamintos iš tirštesnės tėšlos. Iškepkite vasaros duoną prie arbatos, o bandeles „Karlsbader" įdarykite rabarbarais.

Maždaug 40 mažų bandelių

3 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Bandelės
1 pakelis mielių (saldžiai tešlai)
250 ml pieno
4 kiaušiniai
250 g sviesto (kambario temperatūros)
170 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 a. šaukštelis druskos
1 a. šaukštelis kepimo miltelių
900–960 g miltų

Kardamono įdaras
100 g sviesto (kambario temperatūros)
1,5 a. šaukštelio kardamono
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus

Vaisių arba uogų įdaras
200 g vaisių arba uogų
2 v. šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 v. šaukštai vandens

Papuošimui
1 kiaušinis

Glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 v. šaukštai vandens

Gaminimo eiga

Mieles suberkite į maišytuvą ir pakaitinkite pieną iki 37° C. Ant mielių supilkite pieną ir išplakite. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kitus produktus. Maišytuvu lėtai plakite kelias minutes. Tada padidinkite greitį ir tešlą maišykite dar 7 minutes.

Tešlą atidėkite į šalį ir 30 min. laikykite po virtuviniu rankšluosčiu. Paruoškite įdarus. Suplakite visus kardamono įdarui skirtus produktus ir atidėkite į šalį. Dabar paruoškite vaisių arba uogų įdarą. Vaisius arba uogas nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į prikaistuvį su vandeniu, cukrumi ir actu. Pavirkite 3 minutes. Išmaišykite ir palikite atvėsti.

Padalinkite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite stačiakampį. Visą stačiakampį tešlos sluoksnį ištepkite kardamono įdaru. Stačiakampį perpjaukite per pusę, tada supjaustykite mažais kvadratėliais (maždaug 8 x 8 cm). Kvadratėlių centre sudėkite vaisių arba uogų įdarą. Užlenkite tešlos kraštus, kad jie susijungtų centre. Ryšulėlius sudėkite ant riebalams atsparaus popieriaus ir uždenkite plonu rankšluostėliu. Palikite maždaug 90 minučių, kad iškiltų. Tą patį padarykite su likusia tešla.

Įkaitinkite orkaitę iki 210° C.

Bandeles ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitės centre 10 minučių. Palikite bandeles ant grotelių, kad atvėstų.

Bandeles apliekite cukraus miltelių glajumi. Patiekite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!