Bandelės su vaisių arba uogų įdaru

Palyginus su įprastomis bandelėmis, bandelės „Karlsbader" pagamintos iš tirštesnės tėšlos. Iškepkite vasaros duoną prie arbatos, o bandeles „Karlsbader" įdarykite rabarbarais.

Maždaug 40 mažų bandelių

3 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Bandelės
1 pakelis mielių (saldžiai tešlai)
250 ml pieno
4 kiaušiniai
250 g sviesto (kambario temperatūros)
170 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 a. šaukštelis druskos
1 a. šaukštelis kepimo miltelių
900–960 g miltų

Kardamono įdaras
100 g sviesto (kambario temperatūros)
1,5 a. šaukštelio kardamono
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Vaisių arba uogų įdaras
200 g vaisių arba uogų
2 v. šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 v. šaukštai vandens

Papuošimui
1 kiaušinis

Glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 v. šaukštai vandens

Paruošimo instrukcijos

Mieles suberkite į maišytuvą ir pakaitinkite pieną iki 37° C. Ant mielių supilkite pieną ir išplakite. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kitus produktus. Maišytuvu lėtai plakite kelias minutes. Tada padidinkite greitį ir tešlą maišykite dar 7 minutes.

Tešlą atidėkite į šalį ir 30 min. laikykite po virtuviniu rankšluosčiu. Paruoškite įdarus. Suplakite visus kardamono įdarui skirtus produktus ir atidėkite į šalį. Dabar paruoškite vaisių arba uogų įdarą. Vaisius arba uogas nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į prikaistuvį su vandeniu, cukrumi ir actu. Pavirkite 3 minutes. Išmaišykite ir palikite atvėsti.

Padalinkite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite stačiakampį. Visą stačiakampį tešlos sluoksnį ištepkite kardamono įdaru. Stačiakampį perpjaukite per pusę, tada supjaustykite mažais kvadratėliais (maždaug 8 x 8 cm). Kvadratėlių centre sudėkite vaisių arba uogų įdarą. Užlenkite tešlos kraštus, kad jie susijungtų centre. Ryšulėlius sudėkite ant riebalams atsparaus popieriaus ir uždenkite plonu rankšluostėliu. Palikite maždaug 90 minučių, kad iškiltų. Tą patį padarykite su likusia tešla.

Įkaitinkite orkaitę iki 210° C.

Bandeles ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitės centre 10 minučių. Palikite bandeles ant grotelių, kad atvėstų.

Bandeles apliekite cukraus miltelių glajumi. Patiekite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.