Bandelės su šafranu

Bandelės su šafranu

32 bandelės 2 valandos
Bandelės su šafranu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Bandelės

    • 1 g šafrano arba 2 šaukšteliai ciberžolių
    • 1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 50 g mielių
    • 500 ml pieno
    • 150 g kambario temperatūros sviesto
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 šaukštelis druskos
    • apie 800 g miltų

    Įdaras

    • 150 g migdolų pastos
    • 100 g kambario temperatūros sviesto
    • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 50 g baltojo šokolado

    Sumaišykite šafraną arba ciberžolę su 1 šaukštu cukraus ir pašildykite pieną iki 37 °C.

    Suberkite mieles į dubenį ir supilkite pieną.

    Įmaišykite sviestą, šafraną/ciberžolę, šviesųjį cukraus sirupą ir druską. Suberkite beveik visus miltus ir užminkykite vientisą tešlą.

    Palikite tešlą kilti, kol beveik padvigubės (apie 40 min.).

    Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sutarkuokite migdolų pastą ir sumaišykite su sviestu, vaniliniu cukrumi ir smulkintu šokoladu.

    Tešlą padalykite į keturias dalis ir iš kiekvienos dalies ant miltais pabarstytos kepimo skardos suformuokite maždaug 0,5 cm storio stačiakampį. Stačiakampius padalykite į aštuonis trikampius.

    Ant plačiausios trikampio dalies uždėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite nuo plačiosios dalies iki galiuko. Bandeles galiuku žemyn sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite šluoste ir palikite kilti apie 40 min. Kepkite iki 225 °C  temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės orkaitės lentynėlės 7–8 min.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;