Baltojo šokolado ledai su aviečių šerbetu ir pistacijomis

Puikūs baltojo šokolado ledai dera su gardžiu aviečių šerbetu. Papuošti šviežiomis avietėmis ir kapotomis pistacijomis.

10–12 porcijų

2 val. + 7 val. šaldiklyje

Įvertinimas (12 vnt)

Sudedamosios dalys

Baltojo šokolado ledai
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 g vanilinio cukraus
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g baltojo šokolado

Aviečių šerbetas
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
300 g aviečių
1 kiaušinio baltymas

Papuošimas
skrudintų pistacijų
šviežių aviečių

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į šiltą pieno mišinį plakdami įmaišykite kiaušinių masę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite visiškai atvėsti.

Baltąjį šokoladą sukapokite ir įmaišykite į ledų masę. Tada ją sudėkite į ledų gaminimo aparatą. Jeigu aparato neturite, masę sudėkite į stačiakampę silikoninę formą, išklotą maistine plėvele. Šaldykite ne trumpiau kaip 3 valandas, vis išimdami permaišyti.

Paruoškite aviečių šerbetą. Prikaistuvyje užvirkite cukrų, sirupą, vandenį ir avietes. Pakaitinkite 5 minutes. Jeigu norite, kad šerbete neliktų sėklyčių, masę nuspauskite per sietelį. Palikite visiškai atvėsti.

Iki standumo išplaktus baltymus įmaišykite į aviečių sirupą. Šerbetą išsukite ledų gamybos aparate. Jeigu aparato neturite, šerbeto masę pilkite tiesiai ant sušaldytų baltojo šokolado ledų. Šerbetą pašaldykite apie 4 valandas, kelis kartus švelniai permaišydami.

Ledus iš formos išimkite likus maždaug 10 minučių iki patiekimo. Sudėkite į dailų indą. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis ir šviežiomis avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kreminis citrinų pyragas

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

Žiemos iškyla

Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose. Padarykite pertrauką ir pasišildykite gardžia sriuba ar gėrimu, pasilepinkite prie kavos ar sulčių tinkančiu užkandžiu.