Sudedamosios dalys
Baltojo šokolado ledai
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g baltojo šokolado
Aviečių šerbetas
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
300 g aviečių
1 kiaušinio baltymas
Papuošimas
skrudintų pistacijų
šviežių aviečių
Paruošimo instrukcijos
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į šiltą pieno mišinį plakdami įmaišykite kiaušinių masę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite visiškai atvėsti.
Baltąjį šokoladą sukapokite ir įmaišykite į ledų masę. Tada ją sudėkite į ledų gaminimo aparatą. Jeigu aparato neturite, masę sudėkite į stačiakampę silikoninę formą, išklotą maistine plėvele. Šaldykite ne trumpiau kaip 3 valandas, vis išimdami permaišyti.
Paruoškite aviečių šerbetą. Prikaistuvyje užvirkite cukrų, sirupą, vandenį ir avietes. Pakaitinkite 5 minutes. Jeigu norite, kad šerbete neliktų sėklyčių, masę nuspauskite per sietelį. Palikite visiškai atvėsti.
Iki standumo išplaktus baltymus įmaišykite į aviečių sirupą. Šerbetą išsukite ledų gamybos aparate. Jeigu aparato neturite, šerbeto masę pilkite tiesiai ant sušaldytų baltojo šokolado ledų. Šerbetą pašaldykite apie 4 valandas, kelis kartus švelniai permaišydami.
Ledus iš formos išimkite likus maždaug 10 minučių iki patiekimo. Sudėkite į dailų indą. Pabarstykite smulkintomis pistacijomis ir šviežiomis avietėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo
Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.