Sudedamosios dalys
Zefyriukų masė
150 g aviečių tyrės (apie 250 g aviečių)
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
6 lapeliai želatinos
Pabarstyti
20 g „Dansukker“ cukraus miltelių
16 g kukurūzų miltų
Paruošimo instrukcijos
Avietes pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per sietelį. Prikaistuvyje pusę aviečių tyrės (75 g) sumaišykite cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Įkaitinkite iki 110 °C temperatūros. Likusią tyrę (75 g) supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį.
Želatinos lapelius 5 minutes pamirkykite šaltame vandenyje.
Karštą tyrę supilkite į dubenėlyje esančią šaltą. Nuspaudę vandenį, sudėkite želatinos lapelius ir maišykite apie 10 minučių, kol masė taps rausva ir puri.
Cukraus miltelius sumaišykite su kukurūzų miltais. Mišiniu pabarstykite skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į skardą supilkite zefyriukų masę ir pabarstykite cukraus milteliais.
Palikite sustingti per naktį. Zefyriukų masę supjaustykite kvadratėliais.
Po kelis sudėkite į plastikinį maišelį su likusiais cukraus milteliais ir papurtykite. Nukratykite cukraus miltelių perteklių. Zefyriukus laikykite sandariuose maišeliuose.
Patarimas! Norite kitokios formos zefyriukų? Masę supilkite į konditerinį maišelį ir antgaliu suformuokite apskritus zefyriukus.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.