Avietiniai zefyriukai - Receptai

Avietiniai zefyriukai

30 min. + 1 val. sustingti
Avietiniai zefyriukai. Puikūs naminiai zefyriukai su avietėmis. Galite valgyti šaltus arba apkeptus ant ugnies.
Avietiniai zefyriukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Zefyriukų masė

    • 150 g aviečių tyrės (apie 250 g aviečių)
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 150 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
    • 6 lapeliai želatinos

    Pabarstyti

    • 20 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 16 g kukurūzų miltų

    Avietes pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per sietelį. Prikaistuvyje pusę aviečių tyrės (75 g) sumaišykite cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Įkaitinkite iki 110 °C temperatūros. Likusią tyrę (75 g) supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį.

    Želatinos lapelius 5 minutes pamirkykite šaltame vandenyje.

    Karštą tyrę supilkite į dubenėlyje esančią šaltą. Nuspaudę vandenį, sudėkite želatinos lapelius ir maišykite apie 10 minučių, kol masė taps rausva ir puri.

    Cukraus miltelius sumaišykite su kukurūzų miltais. Mišiniu pabarstykite skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į skardą supilkite zefyriukų masę ir pabarstykite cukraus milteliais.

    Palikite sustingti per naktį. Zefyriukų masę supjaustykite kvadratėliais.

    Po kelis sudėkite į plastikinį maišelį su likusiais cukraus milteliais ir papurtykite. Nukratykite cukraus miltelių perteklių. Zefyriukus laikykite sandariuose maišeliuose.

    Patarimas! Norite kitokios formos zefyriukų? Masę supilkite į konditerinį maišelį ir antgaliu suformuokite apskritus zefyriukus.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;