Avietiniai zefyriukai

Avietiniai zefyriukai. Puikūs naminiai zefyriukai su avietėmis. Galite valgyti šaltus arba apkeptus ant ugnies.

30 min. + 1 val. sustingti

Įvertinimas (0 st)

Sudedamosios dalys

Zefyriukų masė
150 g aviečių tyrės (apie 250 g aviečių)
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
6 lapeliai želatinos

Pabarstyti
20 g „Dansukker“ cukraus miltelių
16 g kukurūzų miltų

Paruošimo instrukcijos

Avietes pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per sietelį. Prikaistuvyje pusę aviečių tyrės (75 g) sumaišykite cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Įkaitinkite iki 110 °C temperatūros. Likusią tyrę (75 g) supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį.

Želatinos lapelius 5 minutes pamirkykite šaltame vandenyje.

Karštą tyrę supilkite į dubenėlyje esančią šaltą. Nuspaudę vandenį, sudėkite želatinos lapelius ir maišykite apie 10 minučių, kol masė taps rausva ir puri.

Cukraus miltelius sumaišykite su kukurūzų miltais. Mišiniu pabarstykite skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į skardą supilkite zefyriukų masę ir pabarstykite cukraus milteliais.

Palikite sustingti per naktį. Zefyriukų masę supjaustykite kvadratėliais.

Po kelis sudėkite į plastikinį maišelį su likusiais cukraus milteliais ir papurtykite. Nukratykite cukraus miltelių perteklių. Zefyriukus laikykite sandariuose maišeliuose.

Patarimas! Norite kitokios formos zefyriukų? Masę supilkite į konditerinį maišelį ir antgaliu suformuokite apskritus zefyriukus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.