Avietiniai sūrio pyragaičiai

Apie 12 pyragaičių 1,5 valanda
Avietiniai sūrio pyragaičiai
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 8 „Digestive“ sausainių
  • 25 g sviesto
  • 1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Aviečių padažui

  • 150 g aviečių
  • 2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui

  • 135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
  • 400 g kreminio sūrio
  • 1 šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 šaukštai plakamosios grietinėlės

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir cukrumi „Farinas“. Į keksiukų formeles įkrėskite po šaukštą paruošto sausainių mišinio. Paspauskite, kad sluoksnis būtų lygus. Pakepkite orkaitėje 5 min.

Padažui avietes sutrinkite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę krėskite į tankų kiaurasamtį, kad iš aviečių tyrės atsiskirtų sėklos.

Įdarui miltus sumaišykite su cukrumi, pridėkite kreminį sūrį, citrinų žieveles ir vanilinį cukrų. Viską maišykite, kol masė bus vientisa. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite grietinėlę. Paruoštą sūrio masę sudėkite į keksiukų formeles.

Ant kiekvieno pyragaičio aviečių padažu nupieškite apskritimą. Naudodami dantų krapštuką sukurkite sūkurio efektą. Kepkite 15–20 min., kol įdaras sutirštės. Leiskite pyragaičiams visiškai atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Puoškite šviežiomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker