Aviečių pyrago šerbetas - Receptai

Aviečių pyrago šerbetas

maždaug 6 porcijos 1 valanda + 5 valandos šaldiklyje
Ar yra kas gardžiau už šerbetą karštą vasaros dieną? Išbandykite netikėtą skonį – aviečių pyrago šerbetą! Nepaprastai gardu!
Aviečių pyrago šerbetas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas

    • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 25 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
    • 20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 45 g miltų
    • 40 g avižinių dribsnių
    • Druskos dribsnių

    Aviečių šerbetas

    • 400 g aviečių (apie 200 g tyrės)
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 4 kiaušinių tryniai
    • 50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 200 ml pieno
    • 150 ml plakamosios grietinėlės
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.

    Visus trupininei tešlai skirtus produktus sumaišykite ir paskirstykite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

    Paruoškite šerbetą. Avietes nuplaukite ir užvirkite su sirupu. Nukoškite per tankų sietelį, kad tyrė būtų skaidri. Padėkite į šalį.

    Dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite aviečių tyrę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

    Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau nei 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Kai šerbetas bus beveik užšalęs, sumaišykite jį su trupinine tešla.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;