Skandinaviškas vaisinis trupininis pyragas
Aviečių šerbetas
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
Visus trupininei tešlai skirtus produktus sumaišykite ir paskirstykite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.
Paruoškite šerbetą. Avietes nuplaukite ir užvirkite su sirupu. Nukoškite per tankų sietelį, kad tyrė būtų skaidri. Padėkite į šalį.
Dubenyje išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite aviečių tyrę. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.
Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne mažiau nei 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite). Kai šerbetas bus beveik užšalęs, sumaišykite jį su trupinine tešla.
Receptą sukūrė