Pyragaičiai su avietėmis

Apie 30 vienetų
Pyragaičiai su avietėmis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

6 kiaušiniai
400 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
200 g smulkintų lazdynų riešutų
50 ml kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
100 g saldainių
300 ml plaktos grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
250 g (0,5 l) šviežių aviečių

25 x 35 cm skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite smulkintus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir įdėkite į kiaušinių masę. Supilkite tešlą į skardą ir kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 30 minučių. Apverskite pyragą. Pabarstykite saldainiais. Supjaustykite kubeliais. Išplakite grietinėlę su cukraus milteliais iki standžių putų. Konditeriniu švirkštu sušvirkškite putas ant kubelių. Papuoškite avietėmis. Prieš patiekiant pyragą patariama atšaldyti. Jei ne visi pyragaičiai bus patiekiami iškart, suplakite tiek grietinėlės, kiek reikia papuošti patiekiamiems pyragaičiams.

Avietes galite pakeisti kitomis uogomis ar vaisiais.

Receptą sukūrė

Dansukker