Apelsinų šerbetas su šokolado trupiniais

Apelsinų šerbetas su šokolado trupiniais

8 porcijos 30 min. + 5 val. šaldiklyje
Apelsinų šerbetas su šokolado trupiniais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Apelsinų šerbetas

    • 500 ml šviežių apelsinų sulčių
    • 70 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 2 kiaušinių baltymai

    Šokolado trupiniai

    • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 60 g miltų
    • 7,5 g kakavos miltelių
    • 1 žiupsnelis druskos

    1. Iš pradžių paruoškite apelsinų šerbetą. Apelsinų sultis, cukrų marmeladams ir sirupą užvirkite, tada ant mažos ugnies pakaitinkite dar 30 sekundžių. Palikite atvėsti.

    2. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir pamažu įmaišykite į apelsinų sulčių mišinį. Gerai išmaišykite. Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).

    3. Kol ruošiate šokolado trupinius, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

    4. Visus produktus sumaišykite ir paskirstykite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite apie 12 minučių. Retkarčiais trupinius permaišykite. Palikite atvėsti.

    5. Trupinius supilkite į stiklinę ir užkrėskite kaušelį apelsinų šerbeto. Pabarstykite šokolado trupiniais ir patiekite.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;