Apelsinų šerbetas
Šokolado trupiniai
1. Iš pradžių paruoškite apelsinų šerbetą. Apelsinų sultis, cukrų marmeladams ir sirupą užvirkite, tada ant mažos ugnies pakaitinkite dar 30 sekundžių. Palikite atvėsti.
2. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir pamažu įmaišykite į apelsinų sulčių mišinį. Gerai išmaišykite. Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).
3. Kol ruošiate šokolado trupinius, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
4. Visus produktus sumaišykite ir paskirstykite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite apie 12 minučių. Retkarčiais trupinius permaišykite. Palikite atvėsti.
5. Trupinius supilkite į stiklinę ir užkrėskite kaušelį apelsinų šerbeto. Pabarstykite šokolado trupiniais ir patiekite.
Receptą sukūrė