Apelsinų šerbetas su šokolado trupiniais

8 porcijos

30 min. + 5 val. šaldiklyje

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Apelsinų šerbetas
500 ml šviežių apelsinų sulčių
70 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 kiaušinių baltymai

Šokolado trupiniai
50 g sviesto (kambario temperatūros)
50 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
60 g miltų
7,5 g kakavos miltelių
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo instrukcijos

1. Iš pradžių paruoškite apelsinų šerbetą. Apelsinų sultis, cukrų marmeladams ir sirupą užvirkite, tada ant mažos ugnies pakaitinkite dar 30 sekundžių. Palikite atvėsti.

2. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir pamažu įmaišykite į apelsinų sulčių mišinį. Gerai išmaišykite. Mišinį išsukite ledų gamybos aparate arba dėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip 5 valandoms (ir retkarčiais permaišykite).

3. Kol ruošiate šokolado trupinius, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

4. Visus produktus sumaišykite ir paskirstykite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite apie 12 minučių. Retkarčiais trupinius permaišykite. Palikite atvėsti.

5. Trupinius supilkite į stiklinę ir užkrėskite kaušelį apelsinų šerbeto. Pabarstykite šokolado trupiniais ir patiekite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.