Apelsinų ir šokolado marmeladas

35 minučių

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

1 kg apelsinų
1 žaliosios citrinos juostelėmis pjaustyta žievelė ir sultys
75 g baltojo tarkuoto šokolado
4 šaukštai brendžio
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
2 šaukštai smulkiai kapotų lazdyno riešutų 

Paruošimo instrukcijos

Kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nulupkite apelsinų žievelę ir baltąją vaisių odelę. Supjaustytus apelsinus, žaliosios citrinos juostelėmis pjaustytą žievelę ir sultis supilkite į puodą, išmaišykite ir uždengę kaitinkite 10 minučių. Įmaišykite šokoladą, cukrų uogienėms, brendį ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Suberkite smulkiai kapotus lazdyno riešutus, išmaišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.