Apelsinų ir imbiero marmeladas

30 minučių
Apelsinų ir imbiero marmeladas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 kg apelsinų
  • 50 ml šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms

Kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nulupkite žieveles ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Perpjaukite apelsinus pusiau ir išspauskite sultis. Pamatuokite, kiek išspaudėte sulčių, įpilkite vandens, kad iš viso būtų 800 ml skysčio. Sumaišykite sultis su supjaustytomis žievelių juostelėmis, tarkuotu imbieru ir supilkite į puodą. Uždengę kaitinkite 5 minutes. Suberkite cukrų uogienėms ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 

Receptą sukūrė

Dansukker