Amerikietiškos bandelės

(12-18 vnt.)
Amerikietiškos bandelės
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

25 g mielių saldžiai tešlai
50 g ištirpinto arba skysto margarino
250 ml drungno pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
700-800 g kvietinių miltų

Bandelės aptepamos ištirpintu arba skystu margarinu.

Sudėkite mieles į indą ir ištrinkite. Supilkite pieną, margariną, suberkite druską bei cukrų ir maišykite, kol ištirps mielės.

Maišydami po truputį berkite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite ir suformuokite 25x50 cm dydžio stačiakampį lakštą. Padalykite jį išilgai į 5 juostas.

Aptepkite juostas margarinu, sudėkite vieną ant kitos ir supjaustykite 3-4 cm ilgio gabalėliais. Sudėkite juos ant šono į riebalais išteptas kepimo formeles arba į karališkiesiems pyragaičiams kepti skirtą skardą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 min. kilti.

Nustatykite 250° temperatūrą ir maždaug 10 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Leiskite atvėsti ant grotelių. Patiekite, pvz., su kukurūzų sriuba.

Receptą sukūrė

Dansukker