Sudedamosios dalys
Aguonų pyragas
125 g sviesto (kambario temperatūros)
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
210 g miltų
1,5 a. šaukštelis kepimo miltelių
3 v. šaukštai aguonų
100 ml grietinės
1/2 citrinos sultys
Glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 citrinos sultys
Papuošimui
1 citrinos žievelė
Šviežių mėlynių
Paruošimo instrukcijos
Dubenyje iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną įplakite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir aguonas. Atsargiai įmaišykite į sviesto mišinį. Įmaišykite grietinę ir citrinos sultis. Supilkite mišinį į riebalais išteptą ir miltais lengvai pabarstytą 2 l talpos kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 50–60 minučių iki 175° C Įkaitintoje orkaitėje. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepė. Palikite atvėsti.
Cukraus miltelius sumaišykite su citrina. Glajumi ištepkite pyragą. Papuoškite smulkiai tarkuotomis citrinų žievelėmis ir šviežiomis mėlynėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?


Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai
Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.


Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.