Aguonų pyragas su citrinų glajumi

Aguonų pyragas su citrininiu glajumi - tai tikra kepinių klasika. Aguonų pyragą paprasta pagaminti, o citrininis glajus suteikia pyragui papildomo saldumo ir skanumo.

12–14 gabalėlių

90 minučių

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Aguonų pyragas
125 g sviesto (kambario temperatūros)
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
210 g miltų
1,5 a. šaukštelis kepimo miltelių
3 v. šaukštai aguonų
100 ml grietinės
1/2 citrinos sultys

Glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 citrinos sultys

Papuošimui
1 citrinos žievelė
Šviežių mėlynių

Paruošimo instrukcijos

Dubenyje iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną įplakite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir aguonas. Atsargiai įmaišykite į sviesto mišinį. Įmaišykite grietinę ir citrinos sultis. Supilkite mišinį į riebalais išteptą ir miltais lengvai pabarstytą 2 l talpos kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 50–60 minučių iki 175° C Įkaitintoje orkaitėje. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepė. Palikite atvėsti.

Cukraus miltelius sumaišykite su citrina. Glajumi ištepkite pyragą. Papuoškite smulkiai tarkuotomis citrinų žievelėmis ir šviežiomis mėlynėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.