Agrastų pyragaičiai

Maždaug 20 vnt. 90 minučių
Vakarėliui paruoškite šventinius vienos porcijos pyragaičius. Pyragaičius su agrastų marmeladu, be abejonės, pamėgs jūsų svečiai.
Agrastų pyragaičiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tešla

    • 300 g sviesto
    • 150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 420 g miltų
    • 1 žiupsnelis druskos
    • 1 kiaušinis

    Agrastų uogienė

    • 500 g agrastų
    • 400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
    • 1 cinamono lazdelė

    Mažais gabalėliais supjaustykite šaltą sviestą, suberkite cukrų ir miltus. Sumaišykite plaktuve. Suberkite druską, įmiškite kiaušinį. Dar kartą pamaišykite ir padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.

    Tešlą lengvai paminkykite. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

    Tuo tarpu paruoškite uogienę. Agrastus nuplaukite ir pavirkite maždaug 3 minutes. Virtus agrastus sutrinkite maišytuvu iki smulkių gabalėlių. Įmaišykite cukrų uogienėms, įdėkite cinamono lazdelę. Pavirkite maždaug 10 minučių. Nugriebkite putas ir išimkite cinamono lazdelę. Supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

    Įkaitinkite orkaitę iki 185° C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 mm storio. Išpjaukite 20 apskritimų (maždaug 7 cm skersmens). Pyragaičių ar keksiukų formeles ištepkite sviestu. Tešlą prispauskite prie formos šonų ir išlyginkite.

    Įdėkite šiek tiek agrastų uogienės. Naudodami konditerinį žiedą arba stiklinę išspauskite 20 dangtelių (maždaug 6 cm skersmens). Dangtelio centre galite nubraižyti raštą. Ant pyragaičių uždėkite dangtelius ir užspauskite kraštus. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 17–20 minučių. Palikite atvėsti.

    Tiekite su vaniliniais ledais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker